Başkan Gedik güven tazeledi;

Başkan Gedik güven tazeledi

Kastamonu Sebzeciler ve Meyveciler Odası’nın Olağan Genel Kurulu, Ünal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi....

Mevcut Başkan Yücel Gedik ve Feyyaz Küçük’ün başkan aday olduğu genel kurulda Yücel Gedik 150 oy alarak güven tazeledi.

Sebzeciler ve Meyveciler Genel Kurulu Ünal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, Bakanlık Temsilcileri, Sebzeciler ve meyveciler Odası üyeleri katıldı. 2 adayın yarıştığı genel kurulda, mevcut Başkan Yücel Gedik, 15O oy alarak yeniden başkan seçildi.

VİDİNLİOĞLU; “ŞEHRİN EN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİNDEN BİR TANESİ MESLEK ODALARIDIR”

Genel Kurul’da konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, genel kurulun tüm üyelere hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu; “Demokrasinin en güzel tarafı bu tarz Genel Kurullar. Meslek Odalarının ve bu tarz birliklerin şehrin dinamikleri arasında çok önemli bir yeri var çünkü damlaya damlaya göl olur misali, şehrin dinamiklerinin de talepleri öncülüğünde şehri yola alır, şehir mesafe kat eder. Bu talepler doğrultusunda da inşallah güzel ve kadim şehrimizi bir araya getirmek için belediye olarak bu taleplere yön vermek yol aldırmak için sizin hizmetinizdeyiz. Genel Kurullar esnafın sıkıntılarının dile geldiği yerler. Bir sonraki döneme kadar temsilcilerini seçeceği günler ve tabi bu tarz odalarda demokrasinin olmazsa olmazı. Şehrin en önemli dinamiklerinden bir tanesi de bu tarz sivil toplum kuruluşları dernekler ve meslek odalarıdır. Yine şehrine n önemli dinamikler ve buradan gelen talepler doğrultusunda şehri yol aldıracak olan özellikle valiliğimiz belediyemiz ve üniversitemiz işbirliğidir, bu üçlü saç ayağıdır. Bu üçlü saç ayağının şehre herkesin aynı yönde nefes alabilmesi, şehir adına herkesin aynı yönde mesafe kat edebilmesi için sizlerle bu anlamda bu üçlü saç ayağa yön verecek destek verecek, önerilerde bulunacak en önemli birimlersiniz. Onun işçin bu tarz genel kurulların ve bunların organlarının sacayağıyla uyumlu olması lazım. Üçüncü yıla çok az bir süre kaldı, şehre bir şeyler katma ve bir şeyleri pozitife dönüştürme kaygısıyla hareket ediyorum. Bu 3 yılık süre zarfında gelen her talebi değerlendirerek karşılık vermeye çalıştık, hayata geçirilmesi için çabaladık. Bu şehrin tüm dinamikleri için böyle. İnşallah bundan sonra da böyle olacak.”

“EN BÜYÜK DERDİM KASTAMONU’YU 30 SENE SONRASINA ZEMİN HAZIRLAMAK”

Başkan Vidinlioğlu Kastamonu’yla ilgili konuşarak şu ifadeleri dile getirdi; “Ara ara şehrin bugünkü haliyle ilgili sıkıntılarımızı dile getiriyoruz.  Fakat benim şehirle ilgili şehrin geleceğiyle ilgili en büyük derdim, bundan 10, 20, 30 sene sonrasına zemin hazırlayabilmek. Nasıl ki hepimizin doğması, büyümesi gelişmesi mukadder ise bir gün fani dünyadan göçmemiz de o kadar mukadder inanıyoruz. Şehirler de böyledir. Dünyada terk edilmiş virana olmuş dünya kadar şehir vardır. Eski Kastamonu ile yeni Kastamonu arasında bile cazibe merkezleri yönünden, esnafın hayatı yönünden, şehrin en cıvıl cıvıl noktaları yönünden bile 23-24 sene öncesi geldiğimle bugün arasında çok büyük farklar görüyorum.  Suyun akışının önüne geçemezsiniz. Ama şehri, suyun akışına göre şekillendirebilmek bizim elimizde. Bu işte el birliğiyle geleceğin Kastamonu’sunu bizlikte inşa etmek gibi tarihi bir sorumluluğumuz var. Nasıl ki biz şehri bizden öncekilerden teslim aldıysak, bizden sonrakilere de şehri bulduğumuzdan çok daha iyi emanet etmek durumundayız. Bu bizim tarihi vebalimiz. Geleceğin Kastamonu’sunu kaçırırsak zamanı geri sarmak şansımız da yok imkânımız da yok. Onun için gelin şehrin rüyasını birlikte görelim, gelin şehrin bundan sonrasını birlikte inşa edelim. Bizim elimiz de gönlümüz de sizlere açık. Huzurun yeşilin başkenti evliyalar şehrini birlikte ileriye taşıyalım. Bütün bu toplantılar, bu tarz genel kurullar, bunun küçük küçük kıvılcımlarının göstergesi. Bu bütün meslek odalarına, tüm genel kurullara, tüm sivil toplum örgütlerine sirayet ettiğinde inanıyorum ki şehirle ilgili dinamikler bugün küçük bir kartopu ama yarın büyük bir çığ olacak. Kastamonu’nun ilerleyişinin önünde evelallah hiçbir güç barınamayacaktır. Yeter ki biz Kastamonu’nun büyüklüğünün farkında olalım.”

“BELEDİYE OLARAK HER DAİM ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Görev yapanlara teşekkür eden Başkan Vidinlioğlu; “Sandıktan ne çıkar bilmiyorum ama yeni seçilecek olan yönetime başarılar diliyorum, Allah yollarını açık etsin. Belediye olarak her daim esnafımızın yanındayız. Çünkü 2 yıldır biliyorum ki esnafımız kan kustu, ‘Kızılcık şerbeti içtim’ dedi. Ara ara dolaştığımda 4 gündür siftah yapmamış esnafımızın bin şükür dediğine şahit oldum. İnanıyorum ki Cenab-ı Allah şükredenlerle beraberdir. İnanıyorum ki gelecek bizler için çok daha güzel olacak. İnanıyorum ki biz geleceğin Kastamonu’sunu geleceğin Türkiye’sini birlikte inşa edeceğiz. Hatta daha da öteye gidiyorum bizim gönül coğrafyamız nerede bir evliya mezarı var, oradan başlar. Sadece Türkiye sınırı değil bizim tarihi yönden bir vebalimiz var. Bütün mazlum milletlerin gözü de kulağı da Türkiye’dir. Onun için bizim güçlü olmamız onların umudunu hep taze tutacaktır. Bu sıkıntıları günlerden elbette çıkacağız, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

KAVAKLIGİL; “KADININ OLDUĞU YERDE BAŞARI KAÇINILMAZ”

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil de yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “Bu memleketin şah damarısınız, bu memleketi üretici ile buluşturuyorsunuz Rabbim bu genel kurulu hayırlara vesile kılsın. Memleketimiz için hayırlı işler yapabilmeyi nasip etsin. Sizler sermayenizi parayla değil alın terinizle oluşturuyorsunuz. Yaklaşık iki buçuk senedir çekmiş olduğunuz pandemide birçok mücadeleye göğüs gerdiniz. Kar demediniz kış demediniz, sıcak demediniz soğuk demediniz, hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına çok değerli mücadeleler verdiniz. Rabbim emeğinizi zayi etmesin. Rabbim hayırlı bereketli müşteriler nasip etsin. Bu seçim döneminde elbette ki birbirimizle mücadele edeceğiz. Ancak sizlerden istirhamım seçimlerden sonraki mücadelenizi de mesleğiniz için yapın, birlikten kuvvet doğar. Mutlaka seçimin bir kazananı olacaktır ama devamlı mesleğinizin, sanatınızın kazanması için mücadele etmeliyiz. Bir kardeşiniz olarak, arkadaşınız olarak sizlerden rica seçimlerden sonraki yarışınızın da işimizi birliğimizi beraberliğimizi devam ettirmek için yapalım. Bu kazancı, ancak bir araya geldiğimizde artırarak devam ettirebiliriz. Bu genel kurulda mutlu olduğum bir husus daha vücut bulmuş burada değerli hanımefendiler de burada. Rabbim sayınızı artırsın. Kadının olduğu yerde başarı kaçınılmaz. Ülkemizde kadınlarımıza istihdam noktasında ne kadar çok yer verirsek bu ülkenin bu mesleklerin kalkınması o kadar kolay olacaktır. Genel kurul hayırlara esile olsun diyorum” dedi.

GEDİK; “BİZ KENDİMİZİ SİZE EMANET EDİYORUZ”

Sebzeciler ve Meyveciler Odası mevcut başkanı Yücel Gedik; “Ben ve ekibim 4 yıl görev yaptık. Bu süre zarfında oda üyelerimizin her daim yanında olduk. Zaman zaman ilimize bağlı ilçelere tezgâh açan üyelerimizin ziyaretinde bulunduk, varsa bir sıkıntıları elimizden geldiği kadar çözmeye çalıştık. Diğer faaliyetlerimizde Esnaf Kefalet Kooperatifimizin aracılığıyla Antalya’da bulunan fuarlara, katılım sağlayıp üyelerimizi oralara geziye götürdük. 2020 yılı tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgınından dolayı iftar programlarımıza ara vermek zorunda kaldık. Pandemi döneminde pazarlarla ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile kapatılacak Pazar yerleri için açık kalması için çok mücadele verdik ve bunda başarılı olduk. Bu hususta her zaman bizlere destek veren ilk önce Federasyon Başkanımız Ali Karaca’ya, Kastamonu birlik başkanımız Dursun Ergin’e, Kastamonu Belediye Başkanımız R. Galip Vidinlioğlu’na ve Kastamonu Valimize huzurlarınızda teşekkür ederiz. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için odamıza genel sekreter basit usulde vergi mükellefiyeti olan üyelerimizin muhasebelerini odamızda tutmaya başladık. Oda üyelerimiz için, Esnaf Sanatkârlar Eve Kredi Kefalet Kooperatifi’nin alacağı kredilerde ilgili tüm evrakları odamız aracılığıyla yapılması için gerekli ekipmanları aldık. Bilindiği üzere bir sel felaketi başımıza geldi. Oradakilerde bizlerin kardeşleri. Sizlerin sayesinde elimizden geldiği kadar oraya yardım yapık. Dolayısıyla Kastamonu Kızılay merkezinden sizlerin adına plaket aldık. Herkesten tekrardan Allah razı olsun. Bugün onların başına gelen yarın bizim de başımıza gelebilir. Göreve geldiğimiz 2018 yılında odamızda bulunan nakit paramız 45 bin lirayken, 31 Aralık 2021 tarihinde 213 bin 58 TL oldu. Biz yönetime geldikten sonra büyük bir tasarruf yaptık. Genel Kurulumuzda yapılacak seçimler sonucunda ben ve ekim sizlere tekrardan görev verdiğiniz takdirde sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler her şeyi bilen ve görenlersiniz. Biz kendimizi size emanet ediyoruz, sizler her şeyin en iyisine ve en güzeline layıksınız. Bugün yapılacak olan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

KÜÇÜK; “EN İYİ YÖNETİMİ KURACAĞIMIZ ADINA SİZLERE SÖZ VERİYORUM”

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkan adayı Feyyaz Küçük ise şu sözleri dile getirdi; “Yücel kardeşimle 4 yıl önce çıktığımız yolda görevimizi layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Yücel beyle olan diyaloglarımızın istediğimiz gibi gitmediğini ve fikir ayrılıklarına düştüğümüzü fark ettik. Ekibimle yücel Kardeşimizden destek alamadık. Her yönden ayrışmaya gittiğini ve genel bir huzursuzluğun hâkim olduğunu fark ettik. Sorunların giderilmediği ortamlara şahit olduk. Yönetimdeki görevimimizi elde ettiğimiz tecrübe birikimlerimiz ile aynı sorunların oluşmasına engel olmak amacıyla yönetime talip olduk. Takdir edersiniz ki yetki olmayınca nüfus oranımızı genişletip insanların duygularına hitap edebilmemiz mümkün olmuyor. Verdiğimiz yetkiyle, sizin hayatınıza ve Pazar yerindeki adaletin yeniden temin edilmesine parçalanmaya ve ayrışmaya neden olan tüm unsurların önüne geçip birlik içinde çalışmamızı sağlayacaktır. Tosya yolunda yapılması planlanan kapalı pazar yerinde devletimizin ve milletimizin bize sağlayacağı avantajları destekleri en iyi şekilde almak talep etmek ve yapmak için uğraşacağız. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bütün Pazarlarımızda yerlerinize sahip çıkacağız. Var olan potansiyelimizin, düzenleme ve organizasyonlarda hep beraber ortak bir fikre dayanarak çözüm sağlam adına yaparak ortak çıkarlar için aramızda toplantılar düzenleyip en iyi yönetimi kuracağımız adına sizlere söz veriyorum. Mesleğimize değer kazandırmak için girdiğimiz bu yolda, tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim, verdiğiniz destekler için Allah sizlerden razı olsun. Birlik ve beraberlik huzur ve sükûn içinde yeni bir yönetime talip olduk” dedi.

Konuşmaların ardından seçim gerçekleştirildi. Başkanlık seçimlerinde 236 oy kullanılırken 5 oy geçersiz sayıldı. Yücel Gedik ve yönetimi 150, Feyyaz Küçük ve yönetimi ise 81 oy aldı. Mevcut Başkan Yücel Gedik güven tazeleyerek Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanlığı’na yeninden seçildi.

Başkan Yücel Gedik’in yönetimi ise şöyle; “Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; İlhan Demircioğlu, İrfan Vefaoğlu, Uğur Asrak, Yavuz Vefaoğlu, Murat Tunalıoğlu, Yılmaz Çetinkaya. Denetim Kurulu Üyeleri; Mustafa Şermet, Uğur Can Baş, Serdal Eskiömer.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum