“Kayda değer bir artış yok”;

“Kayda değer bir artış yok”

DSİ 23'üncü Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Kastamonu’nun önemli iki barajından Karaçomak barajında su seviyesi yüzde 40 seviyesinde. Kastamonu’da kar yağışı öncesinde de hemen hemen bu seviyelerde olduğu belirtilirken, kar yağışının etkisiyle barajlardaki su seviyesinde kayda değer bir artışın olmadığı kaydedildi....

2020 yılı Ekim ayında tüm Türkiye’de etkili olan kuraklık nedeniyle Karaçomak Barajı’nda su seviyesi yüzde 20 seviyelerine kadar düşmüştü. 2021 yılı Ocak ayında ise Karaçomak Barajı'nda suların kritik seviyeye düşmesi nedeniyle valilik ve belediye, vatandaşları su tasarrufu yapmaları için uyarmıştı.

Güncel verilere göre DSİ 23’ncü Bölge Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, günlük olarak su seviyesi belirlenen Karaçomak ve Germeçtepe Barajlarındaki su seviyesi şöyle; ‘Karaçomak Barajında su seviyesi yüzde 39,4, Germeçtepe Barajı su seviyesi yüzde 20,2. Yaşanan yoğun kar yağışının henüz barajlara etki etmediğini karlar erimeye başlayınca bu seviyenin daha da yükseleceği belirtildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum