Kastamonu’da ekmeğe zam bekleniyor;

Kastamonu’da ekmeğe zam bekleniyor

Artan maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlanan fırıncılar, İstanbul’da 1 Şubat’tan itibaren ekmeği 3,5-4 TL’den satmaya başlayacak. Kastamonu’da ise herhangi bir netlik olmasa da fırıncılar bir zam beklentisi olduğunu ifade etti....

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu’daki bir fırıncı esnafı; “ Kastamonu’da ekmeğe bir zam beklentisi var. Ucuz un temin edildi devlet tarafından ama o unlardan düzgün ekmek çıkmıyor. Mecburen normal un kullanmak zorunda kalıyoruz. O unun maliyeti de 400 TL.Diğer girdilerini eklediğimiz zaman 2 buçuk lira kurtarmıyor” ifadelerine yer verdi.

Aralık ayında yapılan zamla,Kastamonu’da 2 buçuk TL’den satılmaya başlanan ekmeğe yine zam bekleniyor. Kastamonu’daki fırıncılar kendilerine kalsa zammı hemen yapacaklarını belirtseler de şuan için herhangi bir hareket olmadığını ancak bir zam gelmesini beklediklerini ifade ediyor. İstanbul’da Aralık ayı itibariyle 3 TL’den satılan ekmek ay başından itibaren bazı semtlerde 3.5 TL'den, bazı semtlerde de 4 TL'den satılmaya başlanacak. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, önlem alınmaması durumunda 1 ay sonra 5-6 liralara ekmeğin satılacağını söyledi.

“DEVLET TARAFINDAN UCUZA TEMİN EDİLEN UNDAN DÜZGÜN EKMEK ÇIKMIYOR”

Kastamonu’da bulunan bir fırıncı konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Ekmeğin fiyat artışına yönelik Kastamonu’da bir beklenti var. Ancak şuan için net bir şey yok. Bize kalsa hemen zam yaparız. Çünkü şuan ki fiyat kurtarmıyor. Ucuz un temin edildi devlet tarafından ama o unlardan düzgün ekmek çıkmıyor. Mecburen normal un kullanmak zorunda kalıyoruz. O unun maliyeti de 400 TL. Bunun üzerine işçiliğini, diğer girdilerini eklediğimiz zaman 2 buçuk lira kurtarmıyor. Şuan resmi ekmek fiyatı 2 buçuk lira ama Kastamonu’da ekmeğe bir fiyat artışı bekleniyor. Ama henüz ortada bir şey yok” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum