İnebolu Limanı'nda ithalat ihracatı ikiye katladı!;

İnebolu Limanı'nda ithalat ihracatı ikiye katladı!

İnebolu Gümrük Müdürlüğü’nün 2021 yılı faaliyetleri açıklandı. Bu kapsamda İnebolu Gümrük Müdürlüğünce geçen yıl 33 milyon 926 bin 268 dolar ithalat, 15 milyon 323 bin 122 dolar ihracat işlemi gerçekleştirdi....

İnebolu Gümrük Müdürlüğü verilerine göre 2021 yılında İnebolu Limanı’ndan 26 gemi ile ithalat yapılırken 45 gemi ile ihracat gerçekleştirildi. Ayrıca Kastamonu Hava Limanı’ndan ihracat gerçekleştirilen 4 uçağa da hizmet verildi.

İTHALAT

Toplam ağırlığı 74 milyon 58 bin 649 kg olarak hesaplanan 33 milyon 926 bin 268 dolarlık ithalat sadece üre ve metanol ürünlerinden oluştu. Bu ürünler, Kastamonu Entegre A.Ş. ve Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. tarafından Gürcistan, Mısır, Türkmenistan, Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan’dan ithal edildi.

İHRACAT

İhracat ürünleri ise yonga levha, MDF levha, printpan, masif panel ile gemi bakım onarım malzemeleri, gemi boyası ve tiner, jet yakıtı, ikram malzemeleri, gemi yağı, levha sac, madeni yağ, deniz dizel ve lama demirinden oluştu. Kastamonu Entegre başta olmak üzere çok sayıda firma tarafından yapılan ihracatın toplam ağırlığı ise 37 milyon 604 bin 341 kg. olarak belirlendi. 

Kaynak: Hamza Sefa Yılmaz

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum