“Ekonomiyi destekleyen pozitif hareketler sürecek”;

“Ekonomiyi destekleyen pozitif hareketler sürecek”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şubesi tarafından yürütülen çalışmalar ile Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’ne dâhil oldu....

MÜSİAD, aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 40’tan fazla noktada 15 milyar liranın üzerinde yatırımı kapsayan Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’ni başlattı. Söz konusu hareket ile Anadolu'daki yatırım faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor.MÜSİAD Kastamonu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Gelecek dönemde ekonomiyi destekleyen pozitif hareketler sürecek, üretim, yatırım ve istihdam politikaları kapsamında ilimiz ölçeğinde de çalışmalarımız devam edecektir. Özellikle de ihracat yapan üyelerimizin proje yatırımları MÜSİAD Genel Merkezimizin destekleri ve tecrübeleri ile ilimiz, ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamasını hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

ASMALI; “1 MİLYAR DOLARLIK İHRACATI AŞAN İLLERİMİZİN SAYISINI EN AZ 30’A ÇIKARACAĞIZ”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklama ulusal ve yerel basında geniş bir şekilde yer aldı.Asmalı görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede “Anadolu’daki yatırım faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amacı ile Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketini başlattık. Başlatmış olduğumuz üretim ve yatırım hareketi neticesinde 1 milyar dolarlık ihracatı aşan illerimizin sayısını en az 30’a çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

SEVGİLİOĞLU; “İLİMİZ ÖLÇEĞİNDE DE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

MÜSİAD Kastamonu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri dile getirdi; “İlimizde üretim, ihracat ve istihdama yönelik yatırımlar ile ilgili projeleri hızlandırmak içingenel merkezimiz girişimleri ile harekete geçildi. Kastamonu Müsiad üyelerimizden ihracat öncelikli üretime yönelik başlamış veya proje aşamasında olan yatırımlarını rapor haline getirip genel merkezimize ilettik. Genel merkezimiz ülke genelindeki şubelerden gelen yatırım faaliyetlerini de içeren raporları Geçtiğimiz Cuma günü Genel Başkanımız Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyelerimizi Vahdettin Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yapılan görüşmede iletmişlerdir.  Gerçekleştirilen görüşme sonucunda Adana, Afyon, Balıkesir, Çanakkale, Düzce, Mersin, Samsun, Karabük, Kahramanmaraş,Gümüşhane, Tokat, Kırşehir, Kayseri, Konya ve Hatay la beraber ilimiz Kastamonuda başta olmak üzere 40'tan fazla noktada gerçekleştirilecek yatırımların ihracat odaklı üretim mekanizmasını desteklemesi öngörülmüştür.  Gelecek dönemde de ekonomiyi destekleyen pozitif hareketler sürecek, üretim, yatırım ve istihdam politikaları kapsamında ilimiz ölçeğinde de çalışmalarımız devam edecektir. Özellikle de ihracat yapan üyelerimizin proje yatırımları MÜSİAD Genel Merkezimizin destekleri ve tecrübeleri ile ilimiz, ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamasını hedeflemekteyiz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum