Taşköprü Belediyesi'nin alacağı, borcundan fazla!;

Taşköprü Belediyesi'nin alacağı, borcundan fazla!

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Taşköprü Belediyesi'nin mali tablosunu paylaştı....

Belediyenin hali hazırda toplam 5 milyon 369 bin lira borcu olduğunu açıklayan Başkan Çatal, belediyenin alacağının ise 7 milyon 881 bin lira olduğunu hatırlatarak;  borçların ödenmesi noktasında vatandaşlardan hassasiyet beklediğini bildirdi.

''16  İŞÇİMİZİ EMEKLİ ETTİK''

2021 yılı mali tablosunu paylaşan Başkan Çatal, Belediyenin kasasında 2 milyon 480 bin lira olduğunu söyleyerek, ''Borçlar da ise İller Bankası'nda 4 milyon 36 bin lira borcumuz var. Biliyorsunuz, biz 2021 yılı içerisinde 16 tane işçimizi emekli ettik, hem bunun için çekilen krediler var, hem de önceki yönetimin çektiği krediler var. Bu daha fazlaydı ama şuan iller bankasına 4 milyon 36 bin lira borcumuz  kalmış. Özel Banka borcumuz ise 1 milyon 333 bin lira, önemli olan şu. Bizim piyasaya yüklü miktarda borcumuz vardı. Biz, piyasa borcunu sıfırladık. Sosyal Güvenlik, Vergi ve Elektrik borcunu sıfırladık'' dedi.

''7 MİLYON 881 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR''

Belediyenin alacakları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çatal, ''Taşköprü Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetin karşılığında bizim alacaklarımız da var. Şuan kasamızda alacak olarak da; yüklü bir miktar var. Su hizmetlerine ilişkin gelirler 1 milyon 755 bin lira, emlak vergisi gelirleri  2 milyon  533 bin lira, kira gelirleri 2 milyon 790 bin lira, ilan reklam vergisi geliri  362 bin lira ve toplam alacağımız 7 milyon 881 bin lira... Biz size hizmet etmek amacıyla buradayız. Başka hiç bir amacımız yok. Bizim bu alacakları alamadığımız takdirde bizim hizmet etme şansımız düşüyor. Sizlerden ricam, yaptığımız hizmetler karşılığında sizlerden olan alacağımızı ödemenizdir'' dedi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum