UMKE, beş ekiple sahada;

UMKE, beş ekiple sahada

Köy yollarının ulaşıma açılması için mücadele sürerken, diğer taraftan da köylerden gelen ihbarları değerlendiren UMKE ekipleri, yoğun bir mücadele veriyor....

Bir çok yerde iki metreyi aşan kar yüksekliğine rağmen ulaşmadık köy bırakmayan sağlık ekipleri,  acil sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan 10 vatandaşın yardımına koştu.

 

UMKE ekipleri, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeytin, Küre, Şenpazar’da ilçe merkezleri ve köylerden gelen ihbarlara UMKE Pajero Ambulans , UMKE Scam Ambulans, UMKE Snowtrack ve AFAD Snowtrack ile ulaştı.

Son yılların en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kalan Kastamonu genelinde beş ekiple birlikte çalışmalarını sürdüren UMKE,  zorlu coğrafyada zor şartlarda mesaisini sürdürüyor.


 İlimizde kar yağışının başladığı 19 Ocak 2022 gününden itibaren AFAD ve UMKE ekiplerimiz ile yoğun kar yağışı nedeniyleözellikle Küre, Devrekani, İnebolu, Azdavay ilçelerimizin köylerinde mahsur kalan ve rahatsızlıkları nedeniyle 112 ye yardım talebinde bulunan 17 vatandaşımız AFAD ve UMKE ye ait paletli karüstü araçları ile köylerinden alınarak sağlık ekiplerine teslim edilmiştir.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum