Kastamonu'da 56 bin öğrencinin karne sevinci;

Kastamonu'da 56 bin öğrencinin karne sevinci

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da öğrenciler yarıyıl tatiline girdi. Özellikle geride bıraktığımız hafta yoğun kar yağışı sebebiyle tatile erken başlayan öğrenciler, bugün karnelerini de alarak, tatile girdi....

''OKULLARLA BERABER, ŞEHİR DE CANLANDI''

Kastamonu'da da Candaroğulları İlköğretim Okulu'nda karne töreni düzenlendi. Törende kısa bir değerlendirme yapan Vali Avni Çakır, ''Bugün, çocuklarımızın özlemle beklediği karne sevincine ortak olduk. Çocuklarımıza karnelerini verdik. Tabi, geçen sene uzaktan eğitimden sonra okullarımız çok ıssız kalmıştı. Bu sene yüz yüze eğitimle birlikte sadece okullar değil, tüm şehir canlandı. Her tarafa hayat verdiler. Bugün de, Candaroğulları İlköğretim Okulu'muzda çocuklarımızın karne sevincine eşlik ettik. Hava şartlarımız da önümüzdeki süreçte  kar yağışının yoğun olduğunu gösteriyor; kendilerine sömestr tatilinde yapmaları gerekenler noktasında bir büyükleri olarak bazı tavsiyelerde bulunduk. İnşallah, iki hafta sonra yüz yüze eğitime devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da, ''Karne zamanı; tatil, eğlence, dinlenme zamanı. Aynı zamanda eksiklikleri tamamlama, yeni döneme en iyi şekilde hazır olma zamanı. Bugün ülkemizin köylerinde, kasabalarında, ilçelerinde ve tüm illerinde karne mutluluğu yaşanırken biz de Kastamonumuzda bu sevinci yaşayan kıymetli öğrencilerimizin heyecanlarının paydaşı olduk. Valimiz Sayın Avni Çakır ve saygıdeğer protokol üyelerimizle birlikte Candaroğulları İlkokulu'nda karne törenine katıldık'' dedi.

56 BİN 168 ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ

Kastamonu genelinde bakıldığında ise ; Okul öncesi  2 bin 95, Özel Eğitim Okulları'nda 246, kreşlerde 726, ana sınıflarında 2 bin 572, ilkokullarda 15 bin 664, ortaokullarda 16 bin 99, ortaöğretimde 8 bin 745, mesleki ve teknik ortaöğretimde 10 bin 19 olmak üzere toplamda  56 bin 168 öğrenci ve bu okullarda görevli 4 bin 83 öğretmen  yarıyıl tatiline girdi. 21 Ocak itibariyle başlayan yarıyıl tatili, 7 Şubat'ta sona erecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum