Nazım Hikmet, İnebolu'da anıldı;

Nazım Hikmet, İnebolu'da anıldı

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından Nazım Hikmet'in İnebolu'ya gelişinin 101. yıldönümü nedeniyle Nazım Hikmet'in doğum gününde, İnebolu Belediye Sinema ve Toplantı Salonunda panel düzenlendi....

Panele, Kastamonu Üniversite Öğretim Üyesi ve Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Hasan Sacit Keseroğlu, Eğitimci Yazar Mehmet Saydum ve Şair Yazar Mertcan Karacan konuşmacı olarak; Eğitimci Refika Hıdır da moderatör sunucu olarak katıldı.

Nazim Hikmet Paneli ile ilgili açıklamada

bulunan İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu; " Nazim Hikmet yanında arkadaşı Vala Nurettin olduğu halde 3 Ocak 1921 tarihinde milli mücadeleye katılmak üzere yolcu gemisi ile İnebolu'ya gelmiştir. İnebolu'da 23 gün kaldıktan sonra yürüyerek 3 günde Kastamonu'ya Kastamonu'dan da yine yürüyerek Çankırı üzerinden Ankara’ya ulaşmıştır. Dünyaca ünlü şairimiz Nazim Hikmet İnebolu'da kaldığı sürece İnebolu ile ilgili iki şiir yazmıştır. İnebolu'muzun bu değerli şairin İnebolu' ya geliş ve doğum yıl dönümü olan 15 Ocak tarihinde değerli konuşmacılarımızın yer aldığı bir panel ile anıldı" dedi.


Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum