İHH, Bozkurt’ta tatbikat yaptı;

İHH, Bozkurt’ta tatbikat yaptı

İHH İnsani Yardım Vakfı arama kurtarma ekipleri iki günlük kentsel arama eğitimini, 11 Ağustos 2021’de sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde gerçekleştirdi....

Samsun, Tokat, Kastamonu, Kayseri, Bursa ve Ankara’dan gelen kursiyerler ilçede yaşanan sel felaketinde zarar gören hasarlı bir binada senaryo gereği evindeki banyoda mahsur kalan kişiyi duvarları delerek kurtardılar.

 

İHH Afet Akademisi Sorumlusu Erdal Altıntaş, Bozkurt'ta kentsel arama kurtarma temel seviye eğitimi verdiklerini ifade ederek, "Şu anda 6 ilden 6 eğitmen ve 34 kursiyerimiz buradaki eğitime katılıyor. Bozkurt'ta 6 ay öncesinde büyük bir sel felaketi yaşanmıştı. Bu bölgedeki arkadaşlarımızın tecrübe kazanması için buradaki enkazlardan faydalanarak iki günlük eğitimimizi burada yapıyoruz" dedi.

 

Sel felaketinde acil yardım ve arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını da söyleyen Erdal Altıntaş, "Özellikle küresel ısınmadan kaynaklı, önümüzdeki dönemlerde de sel olacağını öngörüyoruz bu yıl da ekiplerimizi haziran ve eylül aylarında teyakkuza geçirdik. İnşallah olmaz ama maalesef önümüzdeki zamanlarda sel felaketi ve orman yangını olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum