Büyük coşku tam destek;

Büyük coşku tam destek

Türk Ekonomi Bankası TEB sponsorluğunda, İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü öncülüğünde, Kastamonu Valiliği himayesinde, ilimiz spor paydaş kurumlarının organizesinde düzenlenen, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Malzeme Dağıtım Töreni, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi....

Törene, Vali Avni Çakır, eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Adem Keloğlu, İstanbul Kastamonu GSK Başkanı İlker Dilek, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda antrenör ve sporcu katılım sağladı. Programın sunuculuğu TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında, protokol konuşmalarına yer verildi.Programda konuşan eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu; “Çocuklarımızı teknolojiye esir etmeyeceğiz. Bunun en önemli anahtarı spordur. Sağlığımız için spor yapmalıyız. Kastamonu cennet gibi bir yer her yeri doğal platform. Bu konuda da yerel yönetimlere ilçelerdeki arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Kastamonu’yu bir spor merkezi yapmak için her şeyimiz var.” ifadelerine yer verdi.

DİLEK; “GENÇLERİMİZ İÇİN YILMADAN, USANMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan, İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Dilek; “3 Kasım 2007 tarihinde yine bu salonda Kastamonu’da bir ilki gerçekleştirmiş, Bakanımız Murat Başesgioğlu himayelerinde tüm amatör spor kulüplerimize malzeme desteği sağlamanın gurunu yaşamıştık. Bugün 14 Ocak 2022, bunun üzerinden tam 14 yıl geçmiş. Aynı salonda yine bir ilki gerçekleştirerek KSATAMONU Valimizin himayelerinde, İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü olarak projelendirmemiz, TEB sponsorluğunda gençlerimizin geleceğine katkı sağlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu büyük ve anlamlı proje Kastamonu il ve ilçelerinde faaliyetlerde bulunan 48 amatör spor kulübümüzü kapsıyor. Kulüplerimizde 7-15 yaş arasında bin 512 sporcumuza birinci sınıf üretilmiş kaban, yağmurluk, idman eşofmanı, tişört, şort çorap ve çanta setinden oluşan 10 bin 500 parça spor malzemelerini siz değerli büyüklerimizle birlikte gençlerimizle buluşturuyoruz. Amatör spor zor bir iştir. Aslında amatör spor az kaynakla çok iş yapabilme sanatıdır. Biz amatör spor kulüpleri olarak bu sanatı zor şartlarda sergilemeye devam ediyoruz. Ben de Amatör Sporu içinden gelmiş, zorluklarını ve imkânsızlıklarını yaşamış bir kardeşiniz olarak geçmişten gelen tecrübelerimizle birlikte her aman gençlerimizin yararına olacak sosyal içerikli projelere imza atarak, onların geleceklerine katkı sağlamak amacıyla gönüllülük esasına dayalı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu büyük proje de onlardan sadece birisi. İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü olarak bir sloganımız var “İki şehir tek yürek”, yani İstanbul ve Kastamonu. Büyük bir mutluluk yaşıyorum. Benim İstanbul’daki çocuklarım, hangi kalitede spor malzemesi giyiyorsa bugün itibariyle Kastamonu’da yaşayan çocuklarımız da aynı kalitede ürünleri giyecek. İşte iki şehir tek yürek derken bu birliktelikten ve bu dayanışmadan bahsediyoruz. Başarılı gençlik varsa Türkiye2nin Kastamonu’nun geleceği var sözünden yola çıkarak bugün olduğu gibi bundan sonra da hiçbir siyasi ve dünyevi görüş gözetmeksizin her ne olursa olsun Kastamonu’daki çocuk ve gençlerimizin geleceklerine katkı sağlayacak projelerimizi hayat geçirmek için ben ve arkadaşlarım yılmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

KELOĞLU; GÖNÜL İSTERDİ Kİ FAALDE OLAN 88 KULÜBÜMÜZÜN MALZEMESİNİ DAĞITALIM”

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu; “TEB sponsorluğunda ve İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü önderliğinde amatör spor kulüplerimize yapılacak olan malzeme dağıtım töreni için, 0-15 yaş gruplarında kullanılmak üzere, sosyal içerikli hazırlanan proje gereği, 48 kulübümüze, bin 512 sporcumuza 10 bin 500 spor malzemesi dağıtılacaktır. İhtisas kulübümüz 4, müessese kulübümüz 19, okul spor kulübümüz 25, normal spor kulüplerimizin sayısı 88, toplam 136 kulüp şuanda dernek olarak ilimizde faaliyetlerini yürütmektedir. Toplamda 88 kulübümüz aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Yapılacak bu dağıtımda, proje gereği 7-15 yaş grubu olduğu için projenin genel yönetmeni olarak İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü’müz, yaş gruplarına uyan faaliyetlerine devam eden malzeme desteğini buna göre düzenlemiştir. Gönül isterdi ki bütün faalde olan 88 kulübümüzün malzemesini dağıtalım. Ama inşallah bu konuda başkanımızla birlikte gerekli çalışmaları yapacağız, temin için gerekli uğraşlarımızı göstereceğiz.”

ASRAK; “400 MİLYON TL’Yİ AŞAN ÇOK CİDDİ DEVASA YATIRIMLAR YAPILDI”

Gençlerimiz çok mutlu dolayısıyla bizler de çok mutluyuz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı yatırımlardan bahseden İl Müdürü Reşat Asrak; “Son yıllarda Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun tensipleriyle ilimizde 400 milyon TL’yi aşan çok ciddi devasa yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Tabi ki bu yatırımların yapılması çok güzel bu noktada emeği geçen Valimize Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ama yapmak önemli yaşatmak çok daha önemli. Bunca tesislerimizi nasıl yaşatacağız nasıl dolduracağız? Tabi ki sporun merkezinde gençlerimiz var. Ama sporun temelinde de AmatörSpor Kulüplerimiz var. Bu amatör spor kulüplerini nasıl yaşatmalıyız. Bu noktada devreye İstanbul Kastamonu Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlker Bey ilk projeyi getirdiler valimize arz ettiler. Bu proje valimizin himayesinde hayat buldu. Ancak bunun temelinde ‘Destek TEB’den, başarı sizden’ sloganıyla bin 500 sporcumuza çok güzel kıyafetlerle, spora teşvik edecek teşvikleriyle ve amatör spor kulüplerimizdeki gençlerimize dokunacak bu destekleri sağlamasından dolayı TEB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çolakoğlu Beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

VİDİNLİOĞLU; “KASTAMONU’MUZU HER ALANDA EN GÜZEL YERDE TAŞIMAK, HEPİMİZİN ÜZERİNDE BİR YÜKÜMLÜLÜK”

Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu konuşmasında; “Büyük önder Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim’ diyor. Burası Kastamonu, bizim gençlerimiz maşallah hemen hemen her konuda hep en öndeler. Hem zeki hem çevik hem de ahlaklılar. Bu güzel bir organizasyon. Gençlerin özellikle spora teşvik edilmesi adına. Belediye başkanlığının rutin işlerin dışında da çok önem arz ettiğine inanıyorum. Özellikle son dönemde sosyal belediyecilik ön planda. Kastamonu ile ilgili hayallerimde hep 20 sene sonra 30 sene sonra 50 sene sonrasının düşüyle hayaliyle yaşıyorum. Spor da bunun olmazsa olmazı. Hemen hemen belediye başkanlığında 3 yıla yaklaştık. Bu süre zarfında da bütün gençlerimize spor yönünden destek olmaya gayret ettik. Hem il dışındaki faaliyetleri için araba tahsisi, kimisinin konaklamasına yardım ettik, kimi gençlerimiz için de hem malzeme hem de başka türlü ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarımız oldu. Tabi Kastamonu belediyesinin bir de hentbol takımımız var. Özellikle şampiyonlar ligine giden ilk Türk bayan kulübü. Bu yönüyle Kastamonu öyle zannediyorum ki spor tarihinin altın sayfalarından birine sahip. İnşallah gençlerimiz gelecekte çok büyük başarılara imza atacaklar. Çünkü sporla birlikte ruhen bedenen rahatlıyorsunuz ve eğitim öğretim hayatı çok daha başarılı geçiyor. Bu çok önemli bir organizasyon. Kastamonu’muzu her alanda en güzel yerde taşımak, hepimizin üzerinde bir yükümlülük. Çünkü bu şehir İstiklalin şehri, bu şehir Selçuklunun ilk uç beyliğinden bir tanesi, Osmanlının sancak beyliği. Biz ağırlığı çok olan bir iliz. Gücümüzün farkında olmamız lazım. Kastamonu’muzu Türkiye’mizin en öndeki illerinden bir tanesi yapmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Allah gücümüzü kuvvetimizi arttırsın. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

BAŞESGİOĞLU; “KASTAMONU’YU BİR SPOR MERKEZİ YAPMAK İÇİN HER ŞEYİMİZ VAR”

Gençlik ve spordan sorumlu Devlet Bakanlığı görevindeyken büyük katkıları olan eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu;“Böyle güzel bir törende bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu benim şahit olduğum 3’ncü toplu malzeme dağıtım töreni. İnşallah çok daha sık olur. Bugün benim dikkatimi çeken iki önemli nokta var. Birincisi bu tören bu organizasyon kamu, spor camiası ve devletimizin müştereken ortaya koyduğu güzel bir tabloyu ifade ediyor. Bu bazen sadece devlet tarafından dağıtılır, bazen spor kulüpleri yapar ama burada özlediğimiz bir tablo var. Yani devlet, belediyeler, amatör spor kulüpleri, spor camiası hep birlikte bu güzel tabloyu yarattılar. Ülkemizin ve dünyanın en temel sorunlarından biri eğitimdir. Bir toplumun geleceğinin devam edebilmesi için eğitim mutlaka en kaliteli şekilde fırsat eşitliğine dayalı bir şekilde yerine getirilmesi gereken önemli bir kurumdur. Bunun yanında çocuklarımızı geleceğe hazırlamanın en önemli anahtarı spordur. Onun için sporu hayatımızın merkezine koymak zorundayız. Hem yetişkin olarak bizler, hem de çocuklarımız mutlaka ve mutlaka sporun hak ettiği değeri yaşamlarımızda hayat geçirmek durumundayız. Teknoloji çocuklarımızı bloke ediyor. Çocuklarımızın ayağı toprağa, eli çiçeğe değmiyor. İşte bu negatif tablo devam ediyor. Mutlaka çocuklarımız toprakta parkta çimende onlarla haşır neşir olmak zorunda. Teknolojinin esir ettiği yavrularımızı dünyayla ilişiğini kesersek o çocukları kaybederiz. Çocuklarımızı teknolojiye esir etmeyeceğiz. Onlar ihtiyacı olduğu kadar teknolojiyi kullanacaklar ve istedikleri bilgiyi yeteri kadar alacaklar. Bunun en önemli anahtarı spordur. Sağlığımız için spor yapmalıyız. Kastamonu cennet gibi bir yer her yeri doğal platform. Bu konuda da yerel yönetimlere ilçelerdeki arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Kastamonu’yu bir spor merkezi yapmak için her şeyimiz var. Onun için bu yolda herkesin katkı vermesinde fayda görüyorum. Emeği, geçenlere teşekkür ediyorum. Benim bir hayalim var İstiklal yılında en az 2023 yılında 30 bin kişi yürümek zorundayız. Sporu seviyorsak sporu önemsiyorsak İstiklal yolunda 30 bin Kastamonulu o coşkuyla yürümemiz lazım.”

ÇAKIR; “TÜM TAKIM SPORLARINDA KASTAMONU ÇOK GÜÇLÜ BİR İL”

Kastamonu Valisi Avni Çakır ise ilimizde gerçekleştirilen spor başarılarından bahsederek şöyle konuştu; “Hem Devlet hem özel sektör hem de sivil toplum kuruluşlarının çok güzel bir organizasyonu oldu. Şu manzara spora ilgi duyan herkes için bir bayram havası. Sporlaiççice bir insanım.Spora karşı, hem idareciliğimde hem de şahsımdaçok büyük bir sevgim ve ilgim var. Kastamonu gerçekten bir spor şehri. 19 ilçesiyle ve merkeziyle kapalı spor salonlarından açık spor salonlarına, yüzme havuzlarına her türlü sporu yapmaya elverişli tesisleriyle artı şuan yapımı devam etmekte olan çok az bir kısmı kalan kamp merkezimizle tüm milli takımlarımızı inşallah Kastamonu’da ağırlayacağız. Devlet olarak çok büyük yatırımlar yaptık. İlimizde 400 milyondan fazla bir yatırım gerçekleşti. Ama bu işin kolay kısmı. Zor kısmı bu salonları burada olduğu gibi gençlerimizi ve sporcularımızla doldurmak. Hem şahsım hem Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarım, hem belediye başkanlarımız hem kaymakamlarımız gerçekten de uyum içerisinde yoğun bir çaba içerisinde. Hentbolun bir ilde bu kadar yaygınlaşması oradaki spor kültürünün bence en büyük göstergesi. Bunun yanı sıra hem bireysel sporlarda hem de takım sporlarında, tekvandoda, karatede, eskrimde Avrupa 3’ncüsü olan gençlerimiz var. Atletizmde gördünüz. Masa tenisi sporcuları için çok güzel bir kampanyamızın projemizin başlangıcını yaptık. Engellileri de sporla buluşturacak. Engelli masa tenisi milli takımımız olimpiyat şampiyonu 2 sporcumuz buradalardı. Onlar da gördü. Futbolun yanı sıra basketbolun, voleyboluna kadar tüm takım sporlarında Kastamonu çok güçlü bir il. Burada en büyük eksiklerimizden bir tanesi spor kıyafetleriydi. Gençlere yaraşır bir malzeme dağıtımı gerçekleştirilmiş olması, amatör spor kulüpleri açısından çok özel ve güzel bir destek. TEB ailesine, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eksik kalanları da inşallah en kısa zamanda tamamlayacağız. Böyle güzel bir organizasyondan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah salonları daima dolu dolu olan bir Kastamonu, sportif faaliyetleriyle Türkiye’nin gündemini işgal eden bir Kastamonu olması dileğiyle.”

Konuşmaların ardından spor kulüplerindeki öğrencilerin gösterileri ile Merkez Ortaokulu öğrencilerinin gösterisi gerçekleştirildi. Sporcularla birlikte toplu fotoğraf çekimi yapılarak program sona erdi. 










Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum