“Emekli olduk diye bağınızı belediyeden koparmayın”;

“Emekli olduk diye bağınızı belediyeden koparmayın”

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesinden emekli olan personel ve aileleriyle birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Vidinlioğlu, emekli olan personelin uzun süre çalıştığı yere uğramadığını ve bunun yanlış olduğunu belirterek, her zaman ziyaret etmelerini istedi....

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesinden emekliliğe ayrılan personel ile ailelerini Belediye Ana Hizmet Binasında ağırladı. Belediyenin yemekhanesinde kahvaltıda emekli personel ve aileleriyle birlikte kahvaltıda yapan Başkan Vidinlioğlu, emekliliğe ayrılan personellerin masasını tek tek gezerek onlarla bir süre sohbet etti. Büyük vefa örneği gösteren Başkan Vidinlioğlu, emekliliğe ayrılan personel ve ailelerinin istek ve taleplerini dinleyerek her zaman Kastamonu Belediyesinin kapılarının kendilerine açık olduğunu ve sık sık ziyaret etmeleri noktasında telkinde bulundu. Ayrıca kahvaltıda hayatını kaybeden emekli belediye personelleri için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

“EMEKLİ OLANLAR BİZİM EMEKLİMİZ, AKTİF ÇALIŞANLAR BİZİM ÇALIŞANLARIMIZ”

Kahvaltı öncesinde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, şu açıklamaları dile getirdi; “Kurumlarda her zaman devamlılık esastır. Fakat bugüne kadar buna benzer bir durum olmadığı için bizlerde böyle bir başlangıç yapmak istedik. Son dönemlerde emekli olan personellerimizle bir araya gelelim, halleri keyifleri nasıldır, bir sıkıntıları dertleri var mıdır, hemhal olalım dertleşelim, sohbet edelim istedik. Bu yüzden böyle bir kahvaltı organize ettik. Bundan sonrası içinde çok fazla protokol havasına büründürmeden samimi bir şekilde aile içinde bir toplantı yapmak istiyoruz. Emekli olanlar bizim emeklimiz, aktif çalışanlar bizim çalışanlarımız. Dün yanımızda çalışan bugün emekli olabiliyor. Dolayısıyla dünü ve bugünü çok ayırmamak lazım. Kurumlardaki devamlılığı esas alarak hepimiz biriz, beraberiz, herhangi bir şekilde ihtiyaç olduğunda, davet edildiğinizde biz emekliyiz, gelmiyor muyuz diyeceksiniz. Elbette ki her zaman bizlerle berabersiniz. Bunu biliyoruz ama bu tarz görüşmeleri de sık yapmakta her zaman fayda var. Çünkü ayrıldıktan sonra kopuluyor. Sanki yabancı bir yere geliniyormuş gibi bir hava oluyor. Böyle olmasın, çünkü ben bazen bunlara rastlıyorum. Emekli personelimiz, ben 12 yıl oldu diyor emekli olalı, emekli olduğum yere daha gitmedim diyor. Yahu insan mesai yaptığın arkadaşlarının yanına gitmez mi? Bir hal hatırın sormaz mı? Bir acı kahvesini, bir bardak çayını içmez mi? Bu her şeyden önce insani ilişkiler açısından elzem olan bir durum. Biz, birlikte güçlüyüz. Nasıl şehirde yapımız aile ise bunun halka doğru genişlemesi bir yerde kurumları da içerisine alıyor. Kurumda bu halkanın bir parçası oluyor. Kurumun her ferdi de burasının bir organizması oluyor ve bizleri hayatta tutan değerler. Sen, dün çalışıyordun ama bugün emeklisin değil, Kastamonu Belediyesi dünüyle de vardı, bugünüyle de var, yarınıyla da var olacak ve çalışanlarıyla hep var olacak. Dolayısıyla bundan sonrasında bir araya gelmeleri sayıca arttırmak istiyorum.”

“EN AZINDAN BİRBİRİMİZİN DERDİNE HEMHAL OLALIM, ORTAK OLALIM”

Kurumun devamlılığı için birbirleriyle irtibatın koparılmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Vidinlioğlu; “Bu şart, çünkü bizim insanımız devlette görev almış olsa ise sonuçta yöre insanının makama ya da herhangi bir kuruma gelirken bir tedirginliği oluyor. Bu eleştirilecek bir durum kesinlikle değil. Ben, çünkü talebe olduğumda sık sık dile getiriyorum bunu bazı toplantılarda, taşradan geldiğim her halinden belliydi. Yürüyüşünden bilirlerdi seni. Küçük şehirden gelmiş bu derlerdi. 8 bin nüfuslu şehirden 8 milyon nüfuslu şehre gittiğinizde fiziğinizde değişir kimyanızda değişir. Onun için bizim yöre insanımız bizler sancak beyliğiyiz. Hiç karışmamışız, saf halimizle kalmışız, bu saf halimizin neticesi de tevazudur. Bir yerde devlet olmanın verdiği gurur, her zaman adabıyla istemesini bilmişiz ne de sesimizi yükseltebilmişiz. Dolayısıyla bu yöre insanının çalışanı da böyle çalışmayanı da, işçisi de böyle ev hanımı da böyle. Onun için bir araya gelelim, en azından birbirimizin derdine hemhal olalım, ortak olalım. Sıkıntılarımızı birlikte paylaşalım. Birbirimizi görmenin hazzını yaşayalım. Üç günlük dünyada birbirimizi üzmeden kırmadan devam edelim” dedi.

Başkan Vidinlioğlu, konuşmasının ardından emekliliğe ayrılan 49 belediye personeli ile ailelerine yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür plaketi takdim etti.









Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum