Güray Parçal'ın meşhur bürosunda neler oluyor ?;

Güray Parçal'ın meşhur bürosunda neler oluyor ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, partisinin Taşköprü İlçe Danışma Meclisi toplantısında İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Güray Parçal’a yüklendi....

Seydiler AKParti İlçe Başkanı Nevzat Kocatürk’ün oğlu ve daha sonrasında ilçe başkanıyla yaşadığı tartışma nedeniyle görevden alındığını kamuoyuna duyuran Seydiler İlçe Tarım Müdürü Orhan Çanakcı’nın iddiasını, Milletvekili Hasan Baltacı, Meclis’te gündeme getirmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan ve ‘Tarım müdürü muhtarlardan gelen şikâyetlerle görevden alındı’ ifadelerini kullanan İGM Başkanı Güray Parçal’a seslenen Hikmet Erbilgin; “Taşköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri, Taşköprü’deki muhtarlarımız tarafından önce ilçe başkanına, sonra il başkanına, daha sonra milletvekiline, Valiliğe ve İçişleri Bakanlığı’na şikâyet edilmemiş midir? Şikâyet edilmişse neden görevden alınmamıştır? Eğer söylediğim doğruysa Güray Parçal yalan söylemektedir” diye konuştu.

 

“MANSUR YAVAŞ,EKREM İMAMOĞLU BOZKURT’TA ÇALIŞMADI MI?”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin partisinin Taşköprü İlçe Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Hikmet Erbilgin, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye hemşehri beratı verilmesi konusunu gündeme taşıyarak, şu ifadelere yer verdi;  “Bir sel felaketi yaşadık, can kayıpları yaşadık. O süreçte AKP iktidarı, yaraların sarılması için canhıraş çalışan Millet İttifakı’na ve Millet İttifakı’nın belediyelerine engel çıkarıp her açıklamasında felaketlere siyaset bulaştırmayın demişti. O gün bu felakete Türkiye’nin dört bir yanından herkes yardım için koştu. Bin kişilik belde belediyesinden, dünyanın en büyük şehirlerinden İstanbul’un Büyükşehir Belediyesi’ne kadar birçok belediye ekipmanıyla, personeliyle Kastamonu’ya koşa koşa yardıma geldi. Kastamonu’da siyasi bir çete var. Bu çetenin elemanlarından biri İGM Başkanı Güray Parçal’dır. Bu çete ne yapıyor? Üç bakana fahri hemşerilik vermek için İGM’de önerge vermişler. Buradan soruyorum? Ankara Büyükşehir Belediyesi, yani Mansur Yavaş orada günlerdir çalışmadı mı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani Ekrem İmamoğlu, Bozkurt’ta günlerdir çalışmadı mı? Peki, bu çete ne yapmaya çalışıyor? Toplumsal bir acıyı siyasi bir propagandaya dönüştürmeye çalışıyorlar. Toplumsal bir yaradan siyasi bir rant elde etmeye çalışıyorlar, çünkü utanmıyorlar. Güray Parçal eğer İçişleri Bakanına yaranmaya çalışıyorsa fahri hemşerilik beratı vermesine gerek yok. Onunla fotoğraf çektirdiğinde ikbalini garanti altına alıyorsun zaten. İçişleri Bakanının kimlerle fotoğraf verdiğini tüm Türkiye biliyor.”

 

“TAŞKÖPRÜ KHGB GENEL SEKRETERİBAKANLIĞA ŞİKÂYET EDİLMİŞSENEDEN GÖREVDEN ALINMAMIŞTIR?”

 

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin açıklamasında, görevden alınan Seydiler İlçe Tarım Müdürü hakkında, İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal’ın açıklamalarına yanıt verdi. İl Başkanı Hikmet Erbilgin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde Seydiler İlçe Tarım Müdürü görevden alındı. Siyasette bir kurum müdürü görevden alınabilir olur. Siyasi irade bir takdir hakkında bulunabilir ama Seydiler İlçe Tarım Müdürü, AKP Seydiler İlçe Başkanı ve İGM Üyesinin oğlunun isteği üzerine ne üzücü ki görevden alınıyor. Böyle bir durumu muhalefetin milletvekili ve il başkanı eleştirdiğinde belki Metin Çelik’in, belki de Doğan Ünlü’nün cevap vermesi gereken konuya İGM Başkanı Güray Parçal cevap veriyor. Parçal ne dedi? Parçal; ‘Tarım müdürü muhtarlardan, bölgeden gelen şikâyetler nedeniyle görevden alındı’ ifadelerini kullandı. Buradan Parçal’a soruyorum; ‘Taşköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri Mustafa Çelik çeşitli iddialar gerekçe gösterilerek Taşköprü’deki çok sayıda muhtarlarımız tarafından önce ilçe başkanına, sonra il başkanına, daha sonra milletvekiline, Valiliğe ve İçişleri Bakanlığı’na şikâyet edilmemiş midir? Şikâyet edilmişse neden görevden alınmamıştır? Eğer söylediğim doğruysa Güray Parçal yalan söylemektedir.”

 

“GÜRAY PARÇAL’IN MEŞHURBÜROSUNDA NELER OLUYOR?”

 

CHP İl Başkanı Erbilgin açıklamalarının devamında; Güray Parçal’ın bir meşhur bir bürosu var. O büroya kaymakam geliyor, bürokrat geliyor. O Büroda başka neler oluyor? O büro da iddialara göre bir de eski yönetim kurulu üyelerine senet miimzalatılıyor?Nasıl mı? İddiaya göre ‘Sen bizim eski yönetim kurulu üyemizsin sana bir ihale alalım’ deniliyor. Yine bu iddiaya göre bu ihale karşılığında 200 bin lira senet imzalatıyorlar. Bu ihale pandemi nedeniyle iptal oluyor. Şimdi o gün ihale verdikleri arkadaşlarını bugün icraya vermişler. İşte AKP iktidarı rantın olduğu yerde bu kadar gözü karadır. O nedenle iktidara bu kadar sıkı sıkıya sarılıyorlar. İktidar bittiğinde bu rantta bitecek. İktidar bittiğinde hepsi adalet önünde hesap vereceklerini bildikleri için muhalefete saldırıyor, iftira atmaktan geri durmuyorlar” dedi.

 

“TAŞKÖPRÜ KAYMAKAMI AKP İLÇE BAŞKANI OLMUŞ”

 

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal’a da eleştirilerini yönelten İL Başkanı Hikmet Erbilgin; “Bu salonda evladını okutup, evladı KPSS’ye giren var. Çocuklarımız gece gündüz çalışıyor, iş sahibi olmak için KPSS’ye giriyor ve 90 puan alıyor. Sonra bir mülakata tabi tutuluyor. Emek emek okuttuğumuz çocuklarımız mülakatta düşük puan verilip eleniyor. AKP döneminde Taşköprü Belediyesi’ne alınan biri var. Bu vatandaş belediye MHP’ye geçince belediye başkanına hakaret etmiş ve bu nedenle kurumu değiştirilmeye, 63 puanla, kaymakam aracığıyla bu kişiyi kuruma almaya çalışıyor. Kaymakam ne olmuş? AKP’nin ilçe başkanı olmuş. Kaymakam dediğin tüm siyasi partilere eşit mesafede davranıp, devleti temsil etmez mi? Aynı kaymakam bir yere gideceği zaman, AKP İlçe Başkanını davet ediyor, CHP İlçe Başkanını davet etmiyor, İyi Parti İlçe Başkanını davet etmiyor. Kaymakam gittiği yerlerde kendisine ziyafet çektiriyor. Bu kaymakam anlayışından bu millete hayır gelmez. Kaymakam milletin sorunlarını çözmek için vardır. Muhtarların sırtına binmek için değil. AKP Taşköprü Meclis Üyesinin oğlu 9 aylığına bir kurumda çalıştırılıyor. Günü bitince yaşlı bakım adı altında 6 ay daha çalıştırılmış. Bu kişinin KPSS puanı ise 61. Şimdi bu kişi mülakata girecek ve 95 puan alıp işe yerleşecek. Bizim çocuğumuza mülakatta 50 puan verilip önü kesilecek. Bu tablodan çıkmakta kararlıyız. Bu ülkeyi yönetmekte kararlıyız. Millet İttifakı olarak büyükşehirler de başardık, cumhurbaşkanlığı seçiminde de başaracağız. Güzel ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacağız” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum