“Türkiye’yi karıştıramadılar, Kastamonu’yu karıştırmaya çalışıyorlar”;

“Türkiye’yi karıştıramadılar, Kastamonu’yu karıştırmaya çalışıyorlar”

Kastamonu İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın Seydiler İlçe Tarım Müdürü Orhan Çanakcı’nın görevden alınma kararıyla ilgili iddialarına cevap verdi....

İGM Başkanı Güray Parçal’ın,İl Genel Meclisi Başkanlık makamında yaptığı açıklamaya, iddialara konu olan AK Parti Seydiler İlçe Başkanı, AK Parti Seydiler İGM üyesi Nevzat Kocatürk de katıldı.

İGM Başkanı Güray Parçal, Hasan Baltacı’nın açıklamalarını doğru bir karar alındığı noktasında kendisini tasdikler yönde bir açıklama yaptığını belirterek; “Tarım İl Müdürlüğü gelen şikayetleri değerlendirerek böyle bir inisiyatif kullanmıştır.Ancak kendisi bu işi çarpıtarak söylemiştir. Hasan Baltacı da Tarım İl Müdürlüğü’nün doğru bir karar verdiği konusunda, açıklamalarıyla bunu tasdiklemiştir. Türkiye’yi karıştırmadılar Kastamonu’yu karıştırmaya çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Seydiler İlçe Başkanı, AK Parti Seydiler İGM üyesi Nevzat Kocatürk ise şahsına ve oğluna yöneltilen iddiaları yalanlayarak; “Oğlumla olan iddialar tamamen yalandır. Oğlum geriden gözlemci olmuştur. Ama müdürle münakaşası vs. yoktur” dedi.

“TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’MÜZÜN, GELEN ŞİKAYETLER ÜZERİNE VERİLMİŞ BİR KARARIDIR”

İGM Başkanı Güray Parçal konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Milletvekili Hasan Baltacı’nın TBMM’de gündeme getirdiği yerel bir sorunu, Türkiye gündemi gibi ifşa etti kendince. Sorunla ilgili aynı zamanda İlçe Başkanımız bizim İGM üyesi olduğu için de bize de açıklama ihtiyacı duyduk. Orhan Çanakcıile ilgili 2-3 yıldır devamlı şikâyetler vardı. Bununla ilgili Tarım İl Müdürlüğü’ne de muhtarlardan ve halktan çok büyük şikâyetler geldiği ve halklaüslup sıkıntısının oluştuğu, kendine göre keyfe keder işler yaptığına yönelik şikâyetler vardı. İlçe Başkanımız, birkaç defa ilçe Tarım Müdürünü ziyaret ederek, ziyareti sırasında kendisine şikayetlerin geldiğini iletmesi üzerine, kendisi bu şikayetlerle ilgili gerekeni yapacağını söylemiş ancak söylemesine rağmen tekrar bu şekilde devam etmiş. İlçe Başkanımızın oğlu değil, bizzat ilçe başkanımız kendisi arayarak, belli bir saygı çerçevesi içerisinde; ‘Bakın bu gibi şikâyetler hala geliyor. Bunlarla ilgili bir çalışma yaptınız mı?’ diye sorduğunda; ‘Siz kimsiniz? Ben kendi işimi yaparım, siz bana karışamazsınız’ diye bir söylemi olmuş. Bu konuşmayı ilçe başkanımız da hiçbir yere iletmedi. Buradaki değerlendirme tamamen Tarım İl Müdürlüğü’müzün gelen şikayetler üzerine, verilmiş bir karar” dedi.

“KENDİSİNİN, DEVLET MEMURU KİMLİĞİNE UYGUN ÜSLUBU YOKTUR”

İGM Başkanı Parçal, şöyle devam etti; “Görevden aldıktan sonra beni buradan alın, merkeze alın veya şu ilçeye alın gibi bir isteği de olmadı. İsteği olduğu takdirde de değerlendirileceği beyan edilmiş olup, kendisi devlet memuru kanununa yakışmayan söylemler ve sosyal medyadaki paylaşımları da görüldü. Devlet memuru kimliğine uygun üslubu yoktur kendisinin. Kendisi Hasan Baltacı’ya güvenli liman olarak sığınmış. Hasan Baltacı’nın bunu çarpıtarak, yalan beyanlarla bunu mecliste dile getirmesi, görevden alınmasının çok doğru bir karar olduğuna ışık tutuyor bizim açımızdan. Kastamonu’da her siyasi görüşten müdürlerimiz, memur arkadaşlarımız var. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Kastamonu İl Teşkilatı, İl Özel İdaresi ve İGM olarak liyakate bakan bir yapımız var. Verim kimden alınacaksa müdür olarak onlarla çalışmanın yoluna gidilir. Siyasi iktidarın da tabi ki kendine göre bir inisiyatifivardır, bu inisiyatifleri de kullanır. Kendileri İstanbul Belediyesi’yle yaptıklarıyla devleti karıştırmasın. Devlet daha 18 yaşında. İstanbul Belediyesi’nde ‘O kadar işçiyi çıkarmayacağız söz, erkek sözü’ diye söyledikten sonra 18 bin kişiyi işten çıkartarak 30 bin işçi alarak insanları ekmeğinden ettiler. Onun akabinde de Türkiye’nin gündeminde olan, aldıkları kişilerin de ne tür insanların olduğu belli. Bakanlarımız da bu konudaki açıklamaları yaptılar. Ulusal kanallarda da bu konular zaten tartışılıyor.Ne tür insanların alındığı belli değil.”

“BU TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İNİSİYATİFİNDEDİR”

Siyasi bir alım olmadığını, bunun tamamen muhtarlardan, halktan gelen şikayetler üzerine alınan bir karar olduğunu vurgulayan Parçal; “Bundan Valimizin de haberi vardır. Kendisi düzeltmeyince de artarak da geldiği için şikayetler bu işlem Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Bu Tarım İl Müdürlüğü’nün inisiyatifindedir. Kendisi de şuanda Seydiler ilçesinde Veteriner Hekim olarak çalışmaktadır. Kendisi çok iyi çalışırsa, halkıyla iyi geçinirse, halka daha iyi hizmet ederse tekrar gelebilir. Tabi verimli olur veya olmaz onu bilemeyiz. Bu Devletin inisiyatifindedir. Devlet, görevden alır, göreve getirir. Bunu haketme konusunda da kendisi çaba sarf edebilir. Vatandaşın da en kolay ulaşabileceği kişiler; İGM üyeleri ya da ilçe başkanları.Seydiler ilçesinde hem ilçe başkanımız İGM üyemiz hem de Cumhur İttifakı’ndan MHP’li İGM üyemiz var. İlçe Başkanımız aynı zamanda da 35 yıllık esnaf. İki İGM üyemiz orada köylüyle birebir diyalog içerisinde.İkisinden de aynı şikâyetler bize geldi. Uyarı yapılıyor, daha düzgün iş yapması söyleniyor ama kendisini de düzeltmeyince zorlamanın bir manası yok. Tarım İl Müdürlüğü gelen şikayetleri değerlendirerek sadece siyasilerden değil halk ve muhtarlardan da gelen şikayetleri değerlendirerek böyle bir inisiyatif kullanmıştır. Ancak kendisi bu işi çarpıtarak söylemiştir. Hasan Baltacı da Tarım İl Müdürlüğü’nün doğru bir karar verdiği konusunda, açıklamalarıyla bunu tasdiklemiştir. Türkiye’yi karıştırmadılar Kastamonu’yu karıştırmaya çalışıyorlar” dedi.

 

KOCATÜRK; “OĞLUM GERİDEN GÖZLEMCİ OLMUŞTUR AMA MÜDÜRLE MÜNAKAŞASI YOKTUR”

Kendisi ve oğluyla ilgili iddialara yönelik konuşanAK Parti Seydiler İlçe Başkanı, AK Parti Seydiler İGM üyesi Nevzat Kocatürk de; “İlçemin halkımın yanındayım. Halkım için, ilçem için varım. Herkes rica minnet iş yaptırıyor. Çiftçiye köylüye vatandaşa iş yapmaktan ziyade yokuş yapıyordu. Zorlaştırmak işi geciktirmek yardımcı olmak değil amacı. Oğlumla olan iddialar tamamen yalandır. Oğlum geriden gözlemci olmuştur. Ama müdürle münakaşası vs. yoktur” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • Mustafa korkmaz / 10.01.2022 10:53

    Biz seydilerde 22 muhtariz bunların hiç biri şikayetci deyil ve ben be muhtarım üyük köyü nü temsil ediyorum acık ve net söylüyorum bende AKP li biriyim ama adeletin yerini bulmasını istiyoruz