İGM, Denetim Komisyonu üyelerini seçti;

İGM, Denetim Komisyonu üyelerini seçti

İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının son birleşimini Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirdi. Ocak ayı olağan toplantılarının son birleşiminde 6 gündem maddesi görüşüldü....

Meclisin ilk gündem maddesinde Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. AK Parti’den 41 oyla Güray Parçal, 42 oyla Mehmet Apaydın, 39 oyla Mevlüt kaplan seçilirken MHP’den 34 oyla İsmail Göksel, 34 oyla Kazım Demir Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi. Sandıktan 2 boş oy çıktı.

Gündemin ikinci maddesinde İl Özel İdaresi bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlerinin denetimi için oluşturulan denetim komisyonu çalışmalarında uzman kişi ve kamu kuruluşları personelinden yararlanabilir denildiğinden, görevlendirilecek kişi ve gün sayısı ile ödenecek ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Denetim Komisyonu’nda çalıştırılmak üzere 2 kişinin belediyelerde veya kamu kuruluşlarında değerlendirilmesi için 8 iş günü 1 gösterge için oylama yapıldı. Meclisin oybirliğiyle kabul edildi. 

Gündemin diğer maddesinde 1 Ocak 2022 tarihinden sonra da çalıştırılmaya devam olunacak Sayılı Sözleşme Ücret Tavanları Cetveli’nde gösterilen ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla net ücret tespit edilmesi hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Tam zamanlı 9 adet mühendis, 1 biyolog, 1 tekniker ve 1 adet sanat tarihçisi ücretlerinin tespiti için ilgili teklif İGM’de görüşüldü. Teklif meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde Norm Kadro ve Personel İstihdamı başlıklı 36’ncı maddesine dayanılarak ve İl Özel İdarelerinin Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik2in 10 ve 11’nci maddeleri gereğince İdarenin ihtiyacına istinaden hazırlanan Memur Kadro Cetveli yazı İGM’ye sunuldu. Teklif edilen Kadro Değişikliği Cetveli hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklifteki boş kadro değişiklik cetvelindeki değişikliklerle ilgili olarak; laborant yerine mimar, teknisyen yerine mühendis, teknisyen yardımcısı yerine hizmetli, teknisyen yerine ise bekçi alımının uygun olduğu belirtilerek meclisin oylamasına sunuldu. Söz konusu değişiklik oy birliğiyle kabul edildi. 

RUSUBAT, İL ENCÜMENİ’NCE DEĞERLENDİRİLECEK

Gündemin son maddesinde; “11 Ağustos’ta Kastamonu’da meydana gelen sel afeti nedeniyle Kastamonu genelinde dere yataklarında biriken ve taşkın riskini oluşturan rusubat malzemelerinin bir an önce dere yataklarından uzaklaştırılması önem arz ettiği belirtildi. Dere yataklarındaki rusubat 2022 yılı için satış bedelinin metreküp bazında 17,00 TL+KDV olarak belirlenmesine ve depolama imkânı bulunmayan söz konusu malzemenin İl Özel İdaresince satışının gerçekleştirilmesine veya ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile köy tüzel kişiliklerinin talep etmesi halinde yol altyapı işlerinde kullanılması şartıyla taleplerin, İl Encümeni’nde değerlendirilmesi konusunda İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü.  Meclisin oy birliğiyle İl Encümeni’ne yetki verilmesi kabul edildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum