Uçak Kafe, yeni sahibine teslim edildi;

Uçak Kafe, yeni sahibine teslim edildi

Kastamonu Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci toplantısında Özel Halk Otobüslerine zam kararı Şubat ayına ertelendi....

Diğer taraftan geçtiğimiz gün 'Uçak Kafe Çürüyor' başlıklı haberimiz hakkında konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, uçak kafenin ihaleye çıktığını ve yeni sahibine teslim edildiğini söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda; Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi, akaryakıt fiyatlarına gelen zamları gerekçe göstererek, Kastamonu Belediyesi'nden zam talebinde bulunmuştu. Zam talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilirken, toplantıda;  Özel Halk Otobüslerinin ücret tarifesi hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. 

 

Başkan Vidinlioğlu da konuyla ilgili olarak "Dolmuşcularımız  bu dönemde sıkıntıda, bunu biliyoruz. Zam oranlarını da ona göre elbette değerlendireceğiz. Başkan Yardımcımız Hamdi Beye o konuda da yetki verdim, kooperatifçilerimizle ilgili bir görüşmemiz var. Önümüzdeki hafta bir görüşme de ben yapacağım, zam vereceğiz vermeye ama 15-20 gün daha beklemek zorunda kalacaklar. Çünkü henüz daha karara bağlanmış bir durum yok" dedi.

Nisan ayında da şehir içi toplu taşıma ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapılmış ve  2.5 lira olan taşıma ücreti 3.25 liraya çıkmıştı.

''UÇAK KAFE, YENİ SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ''

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Uçak Kafe'nin atıl vaziyette durmasıyla ilgili haber hakkında da konuşan Vidinlioğlu, şu ifadelere yer verdi; ''Özellikle, bugün gazetelere bakamadım ama arkadaşlar uyardılar. Uçak Kafeyle ilgili yerel basında bir haber yer almış. Onunla ilgili de bir açıklama yapma zarureti hasıl oldu. Uçak Kafe, bundan önceki dönemde üç defa ihaleye çıktığı halde ihaleye katılan olmadı. Dolayısıyla da millet kıraathanesi olarak o dönem itibariyle karar alındı. Pandemiden dolayı da millet kıraathanesi olarak kullanılamadı. Mecburen kapısına kilit vuruldu. Geçtiğimiz  ay da burası ihaleye çıktı ve yeni işletmecisine teslim edildi. Dolayısıyla basın mensubu arkadaşlarımıza bazı konularda biraz daha hassas olmalarını rica ediyorum. Bu konuda bilgi edinmek isteselerdi, kendilerine bu bilgiyi verirdik, ihaleye çıkmış ve alıcısına teslim edilecek yerle ilgili 'çürüyor' diye yorum yapmak doğru bir yorum değil'' dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum