Çayağzı Bağlısı Çatalzeytin’e bağlandı;

Çayağzı Bağlısı Çatalzeytin’e bağlandı

İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantıları devam ediyor....

İGM Başkanı Güray Parçal’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının gündeminde komisyon raporları ve İl Özel İdaresi’nin teklifleri yer aldı.Toplantıda ilk olarak DSİ 23’üncü Bölge Müdürlüğü’nün hammadde üretim izni ile ilgili süre uzatım talepleri hakkında hazırlanan komisyon raporları görüşüldü. DSİ’nin talepleri komisyon raporları doğrultusunda güncellenerek, kabul edildi.

Toplantının diğer gündem maddesinde Türkeli Gencek köyü Çayağzı bağlısının Çatalzeytin’e bağlaması hususunda hazırlanan Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor doğrultusunda Çayağzı bağlısının Çatalzeytin’e bağlanması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının diğer gündem maddesinde Karayolları 15’inci Bölge Müdürlüğü’nün hammadde üretim talebi Esnaf, Sanayi, Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının devamında Araç’a bağlı Dereçatı, Aşağı Yazı ve Yukarı Yazı köylerine ihtilafsız içme suyu bağlanması yönündeki teklif Köylere Yönelik Hizmet Götürme Komisyonu’na gönderildi. Ayrıca; katı atık bertaraf bedelinin belirlenmesi yönündeki teklif ise Çevre ve Sağlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda son olarak Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) kapsamında Abana, Ağlı ve Hanönü’nde İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan tablo ile Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis tarafından hazırlanan tablo ve komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Buna bağlı olarak Abana’nın, Ağlı’nın ve Hanönü’nün bağlı sayısı ile yol uzunluğunda artış yaşandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum