Üç parsel satışta, dolmuşa zam yolda!;

Üç parsel satışta, dolmuşa zam yolda!

2022 yılının ilk Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi....

Toplantıda Özel Halk Otobüsleri'ne akaryakıt fiyatları gerekçe gösterilerek zam talebinde bulunurken, talep; plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Diğer taraftan Candaroğulları ve Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan üç parselin satışı için de yetki verilirken,  Ukrayna'nın Rivne şehriyle de kardeş kent ilişkisi kurulmasına karar verildi.


DENETİM KOMİSYONU BELLİ OLDU

Meclisin ilk gündem maddesinde denetim komisyonu üyeleri belirlendi. Yapılan oylama sonrasında AK Parti'den Nevzat Birgen ile Hüseyin Aydın ve MHP'den Nevin Karaca, Nurten Ciğerci ile Seyfettin Rençber, denetim komisyonu üyesi oldu.

ÜÇ PARSEL SATIŞTA

Meclisin diğer gündem maddesinde ise  Candaroğulları Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti belediyeye ait 1469 ada 1 ve 10 No'lu parseller ile  Kuzeykent Mahallesi 2357 ada 4 nolu parselin satışı için oy birliğiyle encümene yetki verildi.

KASTAMONU'YA UKRAYNA'DA KARDEŞ ŞEHİR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının önerisiyle Ukrayna'nın Rivne şehriyle Kastamonu arasında kardeş kent ilişkisi kurulması, oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Vidinlioğlu da konuyla ilgili olarak; ''Çevre ve Şehircilik bakanlığından eşleştirme yapılmış. Orada da zannediyorum ağaç ve orman bakımından ciddi anlamda kapasite var.  Kardeş şehir olmanızda büyük bir fayda var denildi'' ifadelerine yer verdi.


Başkan Vidinlioğlu, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, şu ifadelere yer verdi; ''Zehirsiz Kent Kastamonu diye, sevgili Mustafa Afacan'ın bir yazısı vardı. Onunla ilgili zaten ben de bir açıklama yapmak istiyordum. Göreve geldiğimiz günden buyana üstünde en çok durduğumuz konu zaten üretimdi. Üretelim, toprakla barışalım diye her platformda dile getirdim. Atık Su Arıtma Tesisi'ni hızlandırmamızdaki murad da buydu. Kendir konusunun üzerinde durmamdaki murad da buydu. Atalık tohum projemizi hayata geçirmemizdeki murad da buydu.  Açık ve yeşil alanlarda kimyasal kullanımını  minumumu indirmemizin sebebi, geleceğimize verdiğimiz önem ve bugünlerimize duyduğumuz saygıydı. Çünkü, benim çevreye verdiğim önemi biliyorsunuz. Hatta bu sebeple mücavir alan dışındaki temizlikleri yapabilmek için bile bir çevre gönüllüleri grubu oluşturduk, çok ciddi de bir katılım oldu. Üniversite öğrencilerine ve ülkü ocaklarımıza teşekkür ediyorum. Geçen Pazar günü Açık Maslak çevresinde temizlik yaptık. Burada da başlatılan hareket doğrultusunda hedefimiz zehirsiz kentler. 2019 yılında toprakla barışalım diyerek attığımız adımların tamamlayıcısı oldu. Çevre ve kültür değerlerini koruma ve tanıtma vakfının desteklediği, buğday ekolojik yaşamı destekleme derneği, zehirsiz sofralar platformu; sağlıklı bir gelecek için güç birliği yapıyor. Bu işlerin, sloganı ve adı dahi yokken, bu yönde adımlar atan Kastamonu Belediyesi, bundan geri duramaz. Şehrimiz, toprağımız, havamız, geleceğimiz için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız. Omuz omuza vererek yeşilin başkenti Kastamonu'da da çok düşük miktarlarda olan kimyasal kullanımını inşallah sıfıra indireceğiz''

''2045'E KADAR RAHATIZ''

Atık Su Arıtma Tesisi'nin son durumu hakkında da bilgilendirme yapan Vidinlioğlu, ''Atık Su Arıtma Tesisi'miz tamamlandığında ilimiz büyük bir ölçüde tarımsal ürününün karşılandığı bölgede sulama çok daha sağlıklı şekilde yapılacak. İnşallah, Mart ayı içinde de teslim edilecek. Enerjisini kendi üreten, güç bazlı arıtmasını yapan ve geriye de bin 800 kalorilik bir yakıt ya da gübre olarak kullanabileceğiniz katı atık bırakan bir tesisi hizmete açmış olacağız. Bugün itibariyle, bu tesisin maliyeti 180 milyon TL'dir. Hemen hemen 2045'lere kadar da Kastamonu'nun ihtiyacını karşılayacak kapasitedir. İlave de yapılabilecek yerimiz de var. Öyle zannediyorum ki;  şehrin önümüzdeki 30-40 yılında atık su arıtmayla ilgili bir şey konuşulmayacak. Buna  içme suyu ve alt yapı da monteydi. Fakat maliyetler çok yüksek olduğundan ikiye bölündü. İnşallah o yönde; sayın bakanımız da bir irade gösterdiler, onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Çarşamba günü Dışişleri Bakan Yardımcımız, hemşehrimiz Faruk Kaymakçı geleceklerdi fakat sabah aradi covid olduğunu söyledi. Buradan da kendisine şifa dileklerini iletelim. O da Avrupa Birliği fonlarının başında, inşallah;  atık su arıtmanın hemen akabinde içme suyu ve alt yapımızı da buna monte ederiz çünkü her gün 3-4 tane yerden patlak var, basınca dayanmıyor. Şehir büyüdü, dolayısıyla altyapı artık yeterli değil'' dedi.

''100 BİN FİDE DAĞITACAĞIZ''

Konuşmasında kendir üretimine dikkat çeken Başkan Vidinlioğlu, şu ifadelere yer verdi;

''Kendir üretimini arttırdığımızda da  toprağımız daha temiz olacak. Çünkü, eskiler bilir. Kendir  ekilen tarlada ertesi sene çok ot olmaz. Kendir, kendi temizliğini yapan bir bitkidi ve çevreyi de müthiş temizler. Son iki yılda, bir yıl 45, diğer yıl 60 bin dağıtmıştık, inşallah bu yıl tek seferde; yüz bin dağıtacağız. Salatalık, domates ve biber fidelerini hemşehrilerimizle buluşacağız. Hiç bir safhasında kimyasal kullanmıyoruz. Dolayısıyla bunlar tamamen atalık tohum, hiç bir şekilde asıl yapısında değişiklik olmayan ürünler''

''İMKANLARI ZORLAYACAĞIZ''

Başkan Vidinlioğlu son olarak, personellere yapılacak zamla ilgili şu ifadeleri kullandı;

''Son dönemde hemen hemen her şeyin fiyatı arttı. Maaşlara da belli oranda zam yapıldı. Asgari ücret ve memur zamları açıklandı. Bizim de sözleşmeli personelimiz var, sosyal denge sözleşmesinde bugüne kadar uyguladığımız sınır yüzde 100'dü. Bugünden itibaren yeni yapacağımız sosyal denge sınırı oranı en fazla kademe olan yüzde 120'ye taşıyoruz. İnşallah, diğer personelimizle ilgili de bir çalışma yapacağız. İmkanları zorlayarak, onların en iyi şartlarda yaşamasını bizler de arzu ediyoruz.'' 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum