“Evlatlarımızın yüzünü güldüren herkesten Allah razı olsun”;

“Evlatlarımızın yüzünü güldüren herkesten Allah razı olsun”

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde görev yapan Cimlastik Dal Antrenörleri Yunus Dal ve Fatma Dal’ın organizatörlüğünde, Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği ile Görme Engelliler Derneği’nin katılımıyla, Kastamonu Gençlik Merkezi’nde etkinlik düzenlendi....

Düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz; “Pandemide bir kez daha anladık ki eve kapanmak, hiçbir ortama girememek bizler için çok zor. Bu tür etkinlikler sosyal faaliyetler bu sebeple bizler için inanılmaz önemli. Ailelerim ve yavrularım adına herkese çok çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımızın yüzünü güldüren herkesten Allah razı olsun. Rabbim tüm gönüllülerimizden razı olsun” dedi.

Düzenlenen etkinliğe Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, Kastamonu Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu, Kastamonu LÖSEV İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, Kaliteli Yaşam Derneği Başkanı Nihal Gül katıldı. Yapılan etkinlikte Kastamonu Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu özel birey Gamze Kaşoğlu ve Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği gönüllüsü Sadrettin Kuzu’nun doğum günü kutlandı. Akabinde özel bireyler gönüllerince eğlendi.

BOYRAZ; “YUNUS VE FATMA DAL ÖĞRENCİLİK YILLARINDAN BERİ ÖZELLERİMİZİN GÖNÜLLÜ ABİ VE ABLASI OLDULAR”

Düzenlenen etkinlikle ilgili düşüncelerini ifade eden Kastamonu Özel Bireyler Derneği Başkanı Huriye Boyraz şu ifadeleri dile getirdi; “Kastamonu Gençlik İl Müdürlüğü’nde görevli antrenörümüzYunus Dal ve eşi Fatma Dal tarafından öğrencilik yıllarından bu yana özellerimizin gönüllü abi ve ablası oldular. Kastamonu Gençlik Merkezi’mizde Kastamonu Görme Engelliler Derneği’mizin Başkanı Cahit Kuşoğlu, özel bireyimiz Gamze Kaşoğlu ile gönüllümüz ve bize her zaman bir telefon kadar yakın olan Sadrettin Kuzu ağabeyimizin doğum gününü kutladık. Etkinliğimize Kastamonu Görme Engelliler Derneği, Kastamonu LÖSEV İl Temsilcisi Şevket Yılmaz Bey, Kaliteli Yaşam Derneği Başkanı Nihal Gül Hanımefendi, Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği’nin özel bireyleri ve aileleri çok güzel bir akşam geçirdik. Kastamonu’muza Gençlik Merkezi’mizi kazandıran Reşat Müdürümüze, bizlere her zaman destek olan Gençlik Merkezi Müdürümüz Volkan Müdürümüze çok teşekkür ederiz. Ulaşımda destek olan Kastamonu Belediye’mize teşekkür ederiz. Gençlik Merkezi’miz, ulaşılabilirlik açısından özel bireylerimizin hiç zorlanmadan kullandıkları, huzur dolu birmekân.”

“PANDEMİNİN DAHA DA AĞIRLAŞMIŞ SÜRECİNİ YILLARDIR YAŞIYORUZ”

Bu tarz etkinliklerin özel bireyler için oldukça önemli olduğunu belirten Dernek Başkanı Boyraz;  “Özel birey ailelerinin pandemi sonrasında nefes aldığı çok mutlu olduğu bir program oldu. Özel Bireyler Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı olarak emeği geçen herkese, çok teşekkür ediyorum. Bizim için özellerimiz için bu tür organizasyonlar çok önemli. Onların mutluluğu hiçbir şeye değişilmez. Bu pandemide bir kez daha anladık ki eve kapanmak, hiçbir ortama girememek bizler için çok zor. Ailelerimiz ve özel yavrularımız tanı aldıktan sonra ya da doğduktan sonra zaten bir pandemiyi yaşıyorlar.Bir maskenin arkasında toplumdan uzak yaşıyorlar. Maskelerin içine hapsoldu herkes ama biz yıllardır bu süreci yaşıyoruz. Pandeminin daha da ağırlaşmış sürecini yıllardır yaşıyoruz. Bu tür etkinlikler sosyal faaliyetler bu sebeple bizler için inanılmaz önemli. Ailelerim ve yavrularım adına herkese çok çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımızın yüzünü güldüren herkesten Allah razı olsun. Rabbim tüm gönüllülerimizden razı olsun” diye konuştu.

DAL; “AMACIMIZ, ÖZELLERİMİZİ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde fahri görevli Dal Cimnastik Antrenörü Fatma Dal, düzenledikleri etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Özel bireylerimizle 2014 yılından beri birlikteyiz. Kendi başımıza yaptığımız aktiviteler 2016 yılından beri devam ediyor.Bu işte tamamen gönüllüyüz. 2014 yılından beri Kastamonu’da bulunuyoruz. Bu tarz etkinlikleri sürekli yapıyoruz. Yıllardan gelen ve değişmeyen tek amacımız; engelli bireyleri göz önünde bulundurup, onları topluma kazandırmak, faaliyetlerde bulundurmaya çalışmak ve toplumda bir farkındalık oluşturmak. Bizler bu amaçla ilerliyoruz. Bu etkinliklerimizi onların özel günlerini beklemeden, bir gün değil her gün hatırlamak ve herkese hatırlatmak amacıyla yapıyoruz. 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde bir etkinlik gerçekleştirmiştik. Onun akabinde yeni bir etkinlik daha yaptık. Böyle ara sıra etkinliklerimiz oluyor. Bizler gönüllülük bazında, özel bireylerimize yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atlı Terapi etkinlikleri de devam ediyor. Bunları yaparken gönüllülük esasını es geçmiyoruz.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum