'Dünya'da işsizlik artıyor, Türkiye'de düşüyor';

'Dünya'da işsizlik artıyor, Türkiye'de düşüyor'

Kastamonu Oto Tamircileri Sanatkarları Esnaf Odası'nın genel kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen genel kurul sonrasında mevcut Başkan Dursun Ergin, güven tazeledi. Genel Kurulda konuşan AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Türkiye'nin Avrupa'da dolar bazında en ucuz akaryakıtı kullandığını söyleyerek, doğalgaz fiyatlarında da dörtte üçlük bölümünün devlet tarafından karşılandığını öne sürdü. Maslak Yeni Küçük Sanayi Kooperatifi hakkında da bilgilendirme yapan Çelik, sanayinin temelini 2022'de atmayı hedeflediklerini kaydetti....

Son iki yıldır, Dünya'nın büyük bir krizden geçtiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Metin Çelik, ''Bu kriz, Aralık 2019'da Çin'de çıktığı için Covid19 adı verilen bir virüsle başladı. Önce, dünyanın gelişmiş denilen ülkelerinin sağlık sistemlerinin çok ciddi şekilde sıkıntıya girdiğini gördük. Bu sağlık krizini hamdolsun Türkiye, Dünya'dan pozitif şekilde ayrışarak idare etti. Biz, iktidara geldiğimiz günden itibaren sağlık alt yapımıza yaptığımız yatırımların karşılığını daha önce de almıştık ama en büyük faydasını bu sağlık krizinde gördük. Hiç bir vatandaşımız mağdur edilmemiştir, bir lira bedel çıkarılmamıştır. İleri denilen ülkeler, özel sigortası yoksa insanlara; binlerce dolarlık fatura çıkardılar, aşıları ücretli yaptılar. Muhalefetin sürekli eleştirdirdiği hem şehir hastanelerimiz, hem ilçelerimizde yenilediğimiz hastanelerimizle bu sağlık gücümüzle, 1 milyonu aşkın sağlık çalışanımızla, bu sağlık krizini Türkiye'de kriz olmadan bugünlere taşıdık. Sonrasında kapanmalar yaşandı. Bu kapanmaların getirdiği ekonomik sıkıntılarla dünya boğuştu. Ülkemizde de kapanmalar yaşanmak zorunda kaldı. Biz bu kapanmayı da hem esnafımızı, hem de diğer çalışanlarımızı en az etkilenecek şekilde, aldığımız önlemlerle bugünlere taşıdık.   Kapanmaların ardından gerçekleşen açılmada da Dünya'da arz-talep dengesizliği yaşandı. Dünya'da bugüne kadar yaşanmamış enflasyonlar gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri 7 kat enflasyon yaşıyor. Avrupa birliği ülkeleri 5-6 kat enflasyonlarla mücadele ediyorlar. Hem gıda, hem enerji hem de diğer sektörlerde büyük artışlar yaşandı'' dedi.

''AVRUPA'DA DOĞALGAZ FİYATLARI 4-5 KATINA ÇIKTI''

Türkiye'nin de yaşanılan bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendiğini hatırlatan AK Parti Milletvekili Metin Çelik, ''Ama Dünya'nın yaşadığı kadar bu sıkıntıları milletimize hükümet yaşatmadı. Doğalgaz fiyatları, Avrupa'da 4-5 katına çıktı. Avrupa ülkelerindeki vatandaşlar, doğalgazı 4-5 kat maliyetle kullanıyor. Bunları sizlerden gizlemeye çalışıyorlar. Doğalgazı evlerimizde bu sene çok farklı mı kullanıyoruz? Bu 4-5 kat artışı milletimize yansıtmadık. Bu yıl  için söylüyorum, devletimizin kasasına girmesi gereken yaklaşık 120 milyar lira; milletimizin cebinde kalmıştır. Aldığımız doğalgazın 4'te üçünü devletimiz karşılıyor'' dedi.

''KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN''

Avrupa'da Euro ve dolar bakımından akaryakıtı en ucuza kullanan ikinci ülke olduğumuzu iddia eden Milletvekili Metin Çelik, ''Nisan 2021'den bu yana hükümetimiz ÖTV'lerden feragat etti. Bu fiyatların daha ileri gitmesini engelledi. Bütün bunlar göz önünden kaçırılmaya çalışılıyor. Etkilenmememiz mümkün değil.  Bütün sağlık krizinin getirdiği sıkıntılara bir de kuraklık eklenince,  gıda fiyatlarında da Dünya'da ciddi artışlar meydana geldi. Hem asgari ücretlilerimizin, emeklimizin, işçimizin, memurumuzun  alım gücünü asla düşürmeyeceğiz.  Asgari ücrette bunu yaptık, önümüzdeki günlerde hem memur, hem de emekli, işçi maaşlarında bunları göreceksiniz.  Alım gücünü düşürmediğimizde, bu oluşan olumlu havadan en çok esnafımız kazanacaktır. Alım gücü arttığı anda bu tüm alanlara yansıyacak ve sonuçta 2022 yılında inşallah çok daha olumlu bir hava, olumlu bir ekonomi yaşayacağız. O satıldı bu satıldı diyorlar.  Ben CHP iktidarı döneminde yapılan özelleştirmeleri saymayacağım. CHP'nin parti tüzüğünde niye özelleştirme hala var? Bu açıklanabilir bir şey değildir. Parti tüzüğünde özelleştirmeyi tutacaksınız, ondan sonra ben iktidara gelince şöyle yapacağım diyeceksiniz. Bunu değiştirin ondan sonra gelin milletin karşısında konuşun. Biz, devletin düzenleyici rolünü bunun için gerekli ne varsa, bunu tutmaya devam ediyoruz. Kimsenin endişesi olmasın'' dedi.

 

''DÜNYA'DA İŞSİZLİK ARTIYOR, TÜRKİYE'DE DÜŞÜYOR''

Pandemiden bu tarafa 2,5 milyon yeni istihdamın yaratıldığını kaydeden Çelik, ''Dünya'da işsizlik artarken, Türkiye'de işsizlik düşüyor. Bu veriler ortada. Yüzde 11,2'ye düştü, inşallah 2022'de tek haneli rakamlara ulaşacağız.  İhracat rakamları, Türkiye batmış, yıkılmış diyenlere cevap olsun diye  söylüyorum. Türkiye ihracatta coşuyor. AK Parti iktidara geldiğinde Dünya ihracatından aldığımız pay  yüzde 0,50'ydi.  36  milyar dolar ihracatımız vardı. Şuanda ihracatta geldiğimiz rakam, 225 milyar dolar. Yedi katından fazlaya ulaştırdık. Dünya'da da ihracat rakamları artıyor, siz milleti aldatıyorsunuz diyecekler. Dünya ihracatından aldığımız pay da yüzde 1,1'e ulaştı.  Bütün bunlar 2,5 milyon istihdamı sağlıyor. Bütün bunlar, Kastamonu'daki 4 tane AK Parti gelene kadar  hiç olmayan Organize Sanayi Bölgelerini dört katına çıkartan AK Parti, şuanda buralarda yeni yatırımcılara yerler verememe noktasına geldi. İnşallah, genişleme çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte kamulaştırmaları hızlı bir şekilde yapacağız'' dedi.

''MASLAK'IN TEMELİNİ 2022'DE ATACAĞIZ''

Kastamonu'da gerçekleşmesi beklenen sanayi birleşimi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Çelik,''İki tane sanayimiz var. Biri 1960 yıllardan, bir diğeri de yanılmıyorsam 1990'lı yıllar içerisinde faaliyete girdi. Bunu dönüştürmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kuruldu. Bununla ilgili çalışmalar büyük mesafe aldı. Ciddi çalışmalar ortaya koyuldu. Şuanda çok az kaldı. Son aşamalara geldik. Bir iki bakanlıktan alınması gereken izin var. Proje çalışmaları da devam ediyor. İnşallah, 2022 yılı içerisinde sanayimizin temelini atmayı hedefliyoruz.  İnşallah kısa süre içerisinde de yeni sanayimizi faaliyete geçireceğiz'' diye kaydetti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum