TÜGVA Kastamonu, 2021'de ne yaptı?;

TÜGVA Kastamonu, 2021'de ne yaptı?

Türkiye Gençlik Vakfı Kastamonu İl Temsilciği, 2021 yılındaki çalışmalarını yayınladı....

Gençlere yönelik yüzlerce çalışma yapan TÜGVA İl Temsilciliği'nde Başkan Selim Önen, 2022 yılı öncesinde '' TÜGVA Kastamonu ailesi olarak yeni yıla Kastamonu genelinde daha güçlü çalışmalarla hazırlanıyoruz'' ifadelerine yer verdi. 5 ayrı koordinatörlükte 378 faaliyet gerçekleştiren TÜGVA, önümüzdeki yıl da hedeflerini büyüterek çalışmalarını sürdürecek.

 

Kastamonu'da ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine yönelik çok sayıda proje geliştiren ve etkinlik yapan TÜGVA İl Temsilciliği,  kadın ve ailelere yönelik ücretsiz kitap kafe hizmeti, kurs, kamp, gezi ve söyleyişi gibi çeşitli eğitim programları düzenledi.

2021 yılı içerisinde 5 ayrı koordinatörlük kapsamında toplam 378 faaliyet gerçekleştiren TÜGVA,  Teşkilat koordinatörlüğüyle; 67 öğrenciye burs temini, Bozkurt afetinde 14 gün çalışma (gıda ve arama faaliyetleri), TÜGVA kitap kafe hizmeti, Ramazan ayında yardım faaliyetleri gerçekleştirdi.

’Ortaokul Koordinatörlüğü'yle ise ‘3 salon programı, 8 Mescid buluşmaları, 45 gün yaz okulu, 3 Kastamonu kültürel gezisi, 1 Kitap kurdu yarışması, 1 e-spor turnuvası (PUBG), 50 gün ortaokul vakıf okulu, basketbol satranç kursu programlarını gerçekleştirdi.

Lse Koordinatörlüğü'nde de çalışmalar gerçekleştiren TÜGVA, projelerini şöyle sıralandırdı; ‘üç yazarla söyleyişi programı, 30 Sabah Namazı Buluşması, 4 Kültürel Gezi, Her Pazartesi Yaz Tahtaya Programı, 2 şehir dışı doğa kampı.''

Üniversitede de aktif olarak görev yapan TÜGVA; Üniversite Koordinatörlüğü'yle şu projeleri gerçekleştirdi;'' 45 Zoom programı, 4 gezi programı, 7 tanışma çayı, 2 film gecesi, 6 kantin buluşması, 11 üniversite mescit buluşması, 3 konferans ve söyleyişi, 13 kulüp faaliyetleri, 3 Kamp faaliyeti.’

Diğer taraftan da Kadın ve Aile Koordinatörlüğü'yle de şu projeler gerçekleştirildi; ''17 İslam’a bakış dersleri, 9 kadim tıp dersleri, 5 demli muhabbet, 3 işaret dili ebru ve katı kursu.’

ÖNEN; “2022'YE DAHA GÜÇLÜ GİRECEĞİZ''

2021 Yılı Faaliyet Raporu hakkında açıklamalarda bulunan TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen;  “2021 yılını yaptığımız yüzlerce faaliyet ile tamamladık. TÜGVA Kastamonu ailesi olarak yeni yıla Kastamonu genelinde daha güçlü çalışmalarla hazırlanıyoruz ve inşallah 2022 yılı 2021 yılından daha hayırlı ve başarılı geçecektir. İlimizdeki her bir genç kardeşimizin manevi sorumluluğunun ağırlığını omuzlarımızda hissediyoruz. Bu sorumluluğu maddi ve manevi olarak bizlerle paylaşan destek olan herkesten Rabbim ebeden razı olsun” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum