İlk 3’te o okullar var;

İlk 3’te o okullar var

Abdurrahmanpaşa Lisesi tarafından düzenlenen Topluluk Önünde İngilizce Konuşma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi....

Abdurrahmanpaşa Lisesi kütüphanesinde gerçekleştirilen ödül törenine; Abdurrahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu, Müdür Yardımcısı Harun Kartal ve İngilizce öğretmeni Serdar Uçar’ın yanı sıra dereceye giren öğrenciler, öğrencilerin öğretmenleri ve öğrencilerin eğitim aldığı okullardaki öğretmen ve müdürleri katılım sağladı.

Yarışmada belirlenen konu üzerine öğrencilerden 5 dakika boyunca kesintisiz İngilizce konuşma yapmaları istendi. Belirlenen konu ise ‘Okul hayatı ve sosyal hayat arasındaki dengeyi nasıl sağladıkları, bu konuda neler yaptıkları ve ne gibi öğütler verecekleri’ oldu. 12 okuldan 40 öğrencinin hazırlandığı yarışmada ilk 3’e Fen Lisesi, Bahçeşehir Koleji ve Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi girdi. Abdurrahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında; “Yarışma adına çekincelerimiz vardı. Şu an görüyorum ki gayet güzel bir katılım olmuş. Öğrencilerin çok önemli tavsiyeleri var. Birçok öğretmene, aileye, öğrenciye referans olabilecek bir sonuç ortaya çıkmış” dedi.

MISIRLIOĞLU; “ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELERİ VAR”

Abdurrahman Paşa Lisesi kütüphanesinde, ‘Topluluk Önünde İngilizce Konuşma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu; İngilizce zümresi olarak,ne yapabiliriz, öğrencilerin İngilizce becerilerini geliştirmek adına nasıl bir proje üretebiliriz bunun derdine düştük. Genel olarak birçok alanda yarışmalar düzenlenirken İngilizce alanında çok çalışma olmadığını gördük. Etkinliğimiz yarışma ama öğrencinin kendini gösterebileceği bir platforma da dönüşsün istedik. Öğrencimize ne kazanımı olacak, proje sayesinde katılan ya da katılmayanlar üzerinde nasıl bir tepkisi olacak bunları da düşünürken, Serdar Hocam proje teklifini getirdi. Aslında tam da düşüncemize uygun bir proje olduğunu gördük. Başında bir çekincemiz vardı. Bir yetişkine mikrofon uzatsanız Türkçe bile belki bir konu üzerinde 5 dakika konuşamaz. Biz İngilizce konuşmasını isteyeceğiz. Başında çekincelerimiz ardı ama görüyorum ki güzel bir katılım olmuş. 12 okuldan 40 öğrenci katıldı yarışmaya. Ayrıca İngilizce ’de konuşmanın yanında okul sosyal hayat dengesi konusunda da çok önemli tavsiyeleri var öğrencilerin. Tabi bir araştırma neticesinde çıkmıştır bu konuşma metni mutlaka ama çok güzel ve gerçekten Abbas Güçlü’nün de dediği gibi pek çok eğitmene öğrenciye anne babaya referans olabilecek bir sonuç çıkmış ortaya. Buradan da şunu gördüm Öğrencilerimiz sorunun nerede olduğunu biliyorlar, ya da araştırdıklarında bunu görebiliyorlar. Sorunu tespit etmek çözümün yarısı demek. Kendileri de bu konuda başarılı olduklarına göre bu sorunu çözmüşler ki bu noktaya gelmişler diye düşünüyorum. Yarışmaya katılmayan öğrencilere de fikir vermiş oldular” dedi.

“BU ÇALIŞMAMIZ DİĞER OKULLARIMIZ İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BİZLER İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLACAKTIR”

Yabancı dil öğrenimininTürkiye’de istenen bir şey olduğunu belirten Müdür Mısırlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle 1990’lı yıllardan hatırlıyorum. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal da çok fazla ifade ederdi: ‘Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan’ diye. Yabancı dil öğrenimine devletimiz de destek veriyor. Haftada 4 saat 2’nci sınıftan itibaren İngilizce dersler başlıyor. Ama bir yerde hata yapıyoruz. Bu hata da uygulaması olmayan bir İngilizce olmasından kaynaklanıyor. Bu yarışma da bir yandan da bizlere uygulama imkânı sağladı. Bu çalışmamız diğer okullarımız için öğrencilerimiz için bizler için ilham kaynağı olacaktır. Bir takım projelerle yabancı dil eğitimine destek vermek istiyoruz.”

UÇAR; “KENDİLERİNİ İYİ İFADE EDEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Ödül töreninde konuşma yapan Abdurrahmanpaşa Lisesi İngilizce Öğretmeni ve yarışma organizatörü Serdar Uçar ise şunları söyledi; “Konuşma üzerine bir etkinlik yapalım istedik Müdür Bey de destek oldu bizlere. Yaptığımız etkinlik basit bir İngilizce konuşma yarışması olmasının ötesine geçti. Çünkü topluluğa hitap etme söz konusuydu. Bu yüzde öğrencilerden 3-5 dakika arasında bir konuşma yapmalarını istedik. Güzel de bir konu belirledik. Tartışılması gereken bir konuydu. ‘Okul hayatı ve sosyal hayat arasındaki dengeyi nasıl sağlayabiliriz, bununla ilgili neler yapıyor öğrencilerimiz, ne gibi öğütler verecekler’ bunun üzerineydi konumuz. Toplum önünde konuşmak başlı başına bir meziyet. Bu beceriyi kazandırabilirsek öğrencilerimize iyi olur dedik. Bu konuşmalardan öğrencilerin tavsiyelerini derledim toparladım. Güzel de bir ürün çıktı sonucunda. Bunu ilgilenir diye Abbas Güçlü’ye gönderdim. O da Pazar günü köşesini bize ayırdı. Orada;‘Bu etkinlikten çıkan sonuçlar her ders için, her öğretmen için referans niteliğinde. Keşke yapılabilse’ dedi. Onun dışında yarışmamamızı sürdürmek istiyoruz. Bunu gelenekselleştirmek istiyoruz. Belki ikincidönemde de aynı formatta olacak ama belki seneye öğrencilerimizi sahnede konuşturmak isteyebiliriz. Doğrudan jüri üyelerimiz puanlamalarını yaparlar ve daha güzel bir çalışma olabilir.Bunun için güzel bir organizasyon yaparız diye düşünüyorum. Öğrencilerimiz beklentilerimizin de üzerinde diyebileceğimiz güzel bir performans sergilediler. Bu işi Türkçe yapmak zorken öğrencilerimiz İngilizce dilinde yaptı. Telaffuz sorunları vardı, ilk kez yapmalarından da kaynaklı bazı sorunlar vardı ama şimdi eminimki öğretmenlerimiz çalışmaları gereken konular üzerinde duracaklar ve ikinci yarışmada çok daha güzel konuşacaklar bundan eminim. Bunun da kamuoyundaki birtakım sorulara cevap olduğunu düşünüyorum. İngilizce öğretilebiliyor yeter ki öğrencilerimiz ilgili olsunlar. Bu tür çalışmaların çoğaltılmasını istiyorumçünkü biz daha konuşkan ve kendilerini iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bunu uluslararası platformlarda yapabilsinler istiyorum” dedi.

 

ÇAMCI; “BU TARZ YARIŞMALAR ARTIRILMALI”

Yarışmada birinci olan Kastamonu Fen Lisesi öğrencisi Duru Çamcı, daha öncesinde aldığı eğitimin, lisedeki kadar etkili olmadığını belirterek; “Diğer okullar nasıl yapıyor bilmiyorum ancak bizler derste hem dinleme yapıyoruz, hem de konuşma yapıyoruz. Ortaokulda hiçbir alakası yoktu sadece kelime ve gramer ezberleyip sınava giriyorduk. Şimdi hem dinleme yapıyoruz hem de konuşma yapıyoruz. O yüzden gerçekten bu iki sene de çok gelişti İngilizcem. Bu tip yarışmalar artsa daha güzel olur. Çünkü teşvik oluyor hem İngilizce öğrenmeye hem de yabancı dil konuşmaya.

SABAH; “BU TARZ YARIŞMALAR ÖĞRENCİYİ TEŞVİK EDİYOR”

Yarışmada ikinci olan Bahçeşehir Koleji öğrencisi Berrak Sabah; “Tamamen kendimi geliştirme odaklı katıldım. Bu tarz yarışmalar öğrenciyi teşvik ediyor. Çünkü toplum önünde İngilizce konuşmak, toplum önünde kendimizi daha rahat hissetmemizi ve daha rahat ifade edebilmemizi sağlıyor. Böylece kendine güven de geliyor güzel bir yarışma bence” dedi.

SELÇUK; “YAPABİLDİĞİMİ GÖRMEK DE BENİ ÇOK CESARETLENDİRDİ”

Yarışma üçüncüsü Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hümeyra Selçuk ise diğer arkadaşlarının videolarını izlediğini ve çok beğendiğini dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti; “İlk olarak çok ciddi olarak düşünmedim, kameranın önüne geçeyim dedim. Kendimi bu kadar akıcı İngilizce konuşabildiğimi bilmiyordum. Hiç 5 dakika kameranın önüne geçip, kesinti olmadan geçip konuşurum diye düşünmemiştim. Bunu yapabildiğimi görmek de beni çok cesaretlendirdi. Bu tür yarışmalar devam etmeli ve daha fazla da katılım olmalı. Çünkü ben bu yarışmaya girerken çok gerilmiştim. Her ne kadar birinin önünde konuşmasak bile değerlendiren jüri üyeleri var ve onların görecek olması da beni çok germişti. Ama sonradan fark ettim ki gerçekten güzel bir şey yapabiliyorum ve insanlar da bunu beğenebiliyor. Herkes yapabilir ve kendilerine güven kazanabilir. Çünkü bizim jenerasyonda genel olarak toplum önüne geçip konuşma problemi çok var. Bence çok güzel bir yarışma oldu” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Abdurrahman Paşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu,Müdür Yardımcısı Harun Kartal ve İngilizce öğretmeni Serdar Uçar tarafından verildi.  Öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından ödül töreni sona erdi. 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum