‘Güçlü bir turizm altyapımız var’
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, yatırımların ilçenin doğal yapısını bozmadan gerçekleşeceğini vurgulayarak; “Pınarbaşı, Kastamonu’nun turizm anlamında lokomotifi oldu. Güçlü bir turizm alt yapımız var, bunu koruyup geliştireceğiz” dedi....
Başkan Yaşar, ilçenin ekonomik, turistik ve ticari faaliyetlerinden üst düzeyde istifade edebilmesi için İstanbul’da iş insanları ile bir araya geldi. Programa; Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Tunç, Prof. Dr. İzzet Tor, Batı Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gündoğdu, Pınarbaşı Federasyonu Genel Başkanı Tahsin Baki, iş adamları Ahmet Cihan, Tarık Kaya, Semih Yelis, Erol Yılmaz, Mehmet Çetin, Sadettin Şimşir, Selahattin Mildan, Murat Yılmaz, Eyüp Çetinkaya, Muharrem Turcihan, Yılmaz Dağcı, Şerif Demir, Hasan Kaya, Erol Uzun, Taner Mildan, Hüseyin Karadeniz ve Kamil Tunoğlu katıldı.
Batı Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Pınarbaşılı iş insanı Yılmaz Gündoğdu ev sahipliğinde gerçekleşen programda Başkan Şenol Yaşar katılımcılara ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aktardı.
Tüm eylemlerin Pınarbaşı’nın doğal yapısı bozulmadan gerçekleşeceğini vurgulayan Şenol Yaşar, kurumlar ile kurulan güçlü bağ ile hizmetlerin hızla hayata geçmesini sağladıklarını ifade etti.
İlçenin güçlü bir turizm alt yapısı olduğuna dikkat çeken Yaşar, Pınarbaşılı iş partnerleri bulabilmeyi istediklerini kaydederek, “Pınarbaşı, Kastamonu’nun turizm anlamında lokomotifi oldu. “Türkiye’nin dünyaya armağanı Pınarbaşı” sloganımızın gereklerini yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu toplantıyı da Pınarbaşı adına bir güç birlikteliği oluşturmak maksadıyla düzenledik. İlçemizi çok daha iyi yerlere getirmek, geliştirmek adına gayretlerimiz devam edecek. Bir talebimiz olduğunda iş insanlarımızın, bürokrasideki üst düzey yöneticilerin desteğini göstermek Pınarbaşı’nı daha güçlü kılacaktır” dedi.
YUMAKLI; “ELİMİZDEN
NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”
İstişare toplantılarının devam etmesi temennisinde bulunarak, özellikle kurum satın alımlarında iş birlikleri yapılabileceğine işaret eden GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı da; “Hayatımda ilk defa kendi ilçemden etkin kişilerle bu kadar geniş perspektifte bir araya geliyorum. Bu toplantıların sayısının ve kapsamının artmasını diliyorum. Bir araya gelecek alanları mutlaka oluşturmalıyız. Kurumlarımızda aldığımız birtakım hizmetleri hiç tanımadığımız kişilere veriyoruz. Eşit şartları taşıyan hemşerilerimizin bu sisteme dahil edilmesi gerekir. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” diye konuştu.
TUNÇ: “MÜCADELEDEN
BAŞIMIZI KALDIRIP BİRBİRİMİZİ GÖREMEDİK”
Vakıf Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Tunç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kendi çabamızla gayret sarf ederek belli yerlere gelirken, verdiğimiz mücadeleden başımızı kaldırıp birbirimizi göremedik. Artık geldiğimiz noktadan itibaren bir sinerji oluşturup birbirimize katkı sağlayacağız. Uzun yıllar bankacılık sektöründe faaliyet göstermiş biri olarak üretmenin, ticaret yapmanın ne kadar zor olduğunu bilenlerdenim. Biz de birbirimize karşı muhabbet, sevgi hem Pınarbaşılı olarak hem de Kastamonulu olarak fazlasıyla var. Bundan sonra bu mücadeleyi iş birliğine dönüştürme konusunda da gerekli gayreti sarf edeceğiz. Finans sektöründe bir hemşeriniz ve partneriniz olarak gerekli desteği sağlamak konusunda her zaman hazırım.”
PINARBAŞI BELEDİYESİ
ÇALIŞMALARI…
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında verdiği bilgilendirmenin satır başları şöyle;
Turizm:
“Ilıca’da su sıcaklığı 28 dereceye ulaştığını gördük. Maden Tetkik ve Arama Bölge Müdürlüğü sondaj çalışması yapacak hale geldi. Suyun hangi noktadan çıktığı, hangi alanda soğuk su ile buluştuğu verileri yakın zamanda ortaya çıkacak. İki kilometre alanda yapılacak çalışmalar neticesinde sıcak suyun 35-40 derece aralığa ulaştığı tespit edilirse Pınarbaşı’nda turizmi 365 güne çıkarma hedefindeyiz. Ilıca’da yeni otopark ve dinlenme alanı oluşturuluyor. Milli Parklar çalışmayı tamamlamak üzere. Bölgede glamping tarzı konaklama çadırları konuşlandırılacak.
Belediyenin 7 dönümlük bir alanının at çiftliği yapılması konusunda kiralamayı gerçekleştirdik. Önümüzdeki seneye faaliyete başlamasını planlıyoruz. Kerte Seyir Tepesi'nin hemen yanında bir dev salıncak kurularak macera turizmi canlandırılacak. KUZKA ile iş birliği içinde yakın zamanda Horma İlkokulu’nun bulunduğu alan karavan parkı şeklinde kullanıma açılacak. 16 dönüm arazide, otel, alışveriş merkezi, akaryakıt istasyonunu barındıran özel yatırımın ruhsat aşaması tamamlanmak üzere, yakın zamanda hafriyat çalışmaları ve inşaat başlayacak.
Gastronomi alanında Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ile irtibat halindeyiz. Kara çorba ve böreğimizin yapımıyla ilgili çalışmalar yaptık, tanıtımlarımız da devam ediyor. Horma Yolu üzerindeki Şeyh Ahmet Efendi Türbesinin restorasyonunu sağladık. Ilıca’da Roma Hamamı ve Ilgarini Mağarası’nın restorasyonu ile ilgili çalışmalara başladık. Valla Kanyonu’nun bulunduğu alanda çeşitli projeler söz konusu. Berlin’de düzelecek turizm fuarında acenteler ile görüşme gerçekleştirmemiz söz konusu. Yılda bir milyona yakın turisti ağırlayan Safranbolu’daki turizm işletmecileri derneği ile temaslarımız oldu. Sadece yeme içme için Amasra’ya götürdükleri turistleri ilçemizdeki şelale, kanyon ve doğa turizmine aktarabileceklerini bildirdiler.”
Ulaşım:
“Ilıca yolunun yarıda kalan bölümünün bitümlü sıcak karışım asfaltı için 3 milyon lira ödenekle tamamlanmasını sağladık. Kerte Seyir Terası yolunun statik kaplama asfalt ile yaptık. Karayolları ile irtibatımız neticesinde bozuk ve tehlike barındıran yerlerde bariyer çalışmaları ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili çalışmalar gerçekleştirdik. Horma Kanyonu bozuk olan üç buçuk kilometrelik yol ile dokuz dönümlük otoparkın asfaltlanmasıyla güzel bir görünüm elde etti. Valla Kanyonu yolu kilit parke taşı şeklinde yapılacak. Mevsimsel şartlar nedeniyle başlanamadı, önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde tamamlanmış olacak. Kerte Yolu üzerinden Pınarbaşı ile Şenpazar’ı bağlayan bir dağlık yolumuz var. Bu yolun yaklaşık üç kilometresi geçişi zorlaştıran kayalık alan. Mevcutta Pınarbaşı’ndan Cide’ye gitmek için 120 kilometre kat edilmesi gerekiyor. Ancak kayalık alandaki sıkıntıyı giderdiğimizde bu mesafe 60 kilometreye düşüyor. Ekim ayında Cide, Şenpazar, Pınarbaşı belediyesi ortak olarak çalışmaya başlayacaktık ancak yaşanan afetler sekte vurdu. Her hâlükârda bu yolu kullanılır hale getireceğiz. İlçemizden geçen Paşa Konağı diye adlandırdığımız mevkiden Ulus’a kadar uzanan 1 kilometrelik yolun ihalesini gerçekleştirdik. Kamulaştırma ile ilgili çalışmalar başlayacak.”
Altyapı:
“İller Bankası aracılığı ile aldığımız yaklaşık 200 bin lira hibe su borusu ile ilçedeki su sorununu gidermek için çalışmalarımız devam ediyor. Su depolarıyla ilgileri sıkıntıları gidermek için ihale çalışmamız sürüyor. Doğalgaz ile ilgili Kargaz ile görüşmelerimiz devam ediyor.”
Tarım:
“Pınarbaşı’nda 2 dönümlük arazide örnek olması adına lavanta ekimi gerçekleştirdik ve hasadını yaptık. Lavantanın ilçemizde yetişmesinin mümkün olduğunu gördük. Kastamonu merkezde lavanta işlenmesiyle ilgili bir fabrikanın kurulması söz konusu; bu konuya çiftçilerimizin ilgi göstereceğini düşünüyoruz. İlçemizde kapanan Tarım Kredi Kooperatifinin hizmet bürosu Gübretaş Genel Müdürü hemşerimiz Yumaklı'nın yardım ve katkılarıyla yeniden hizmet vermeye başlayacak.”
Spor:
“Yatırım maliyeti 5 milyon 300 bin lira olan kapalı spor salonu ve sentetik çim sahanın tamamlandı. Sportif faaliyetler çok kısa sürede başlayacak. Horma ve Azdavay köprüsü arasında yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu projemiz söz konusu. Yaklaşık 4 milyon değerindeki projenin Yüzde 50’si belediyenin, yüzde 50’si hibe desteği olacak. Yaz aylarında Pınarbaşı’nda 50 çocuğun haftada iki gün Kastamonu Spor Salonunda yüzme eğitimi almasını sağladık.”
Eğitim:
“Pınarbaşı Meslek Yüksekokulu’nun açılması için temaslarımız bulunuyor. Önümüzdeki süreçte YÖK Başkan Vekili Çatalzeytinli hemşerimiz Prof. Dr. Rahmi Er’in bu konuda ilçemizde bizzat incelemeleri olacak.”
Şehir içi düzenleme:
“Mahalle aralarında 2020’de 30 bin metrekare, 2021’de 20 bin metrekare olmak üzere toplamda 50 bin metrekare kilit parke taş çalışmasını gerçekleştirdik. İlçedeki karmaşayı gidermek adına yeni otogar inşaatımızı tamamladık; heyet çalışması sonrası 2022’nin ikinci çeyreğinde kullanıma hazır hale gelecek. İlçe merkezine ay yıldız şeklinde aydınlatmalar ekledik. Düğün salonunun modernize edilmesini, merkez muhtarlığının belediye binasında konuşlanmasını sağladık.”
Araç parkuru:
“Araç parkını güçlendirmeyle alakalı girişimlerimiz devam ediyor bu zamana kadar kamyon, çöp kamyonu, mutfak karavanı, cenaze aracı, kepçe temini sağladık.”
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.