Bozkurt, yaralarını toptan sarıyor;

Bozkurt, yaralarını toptan sarıyor

11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi sonrası Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ezine Çayı’nın ıslahı ve köprülerin yapılması projeleri 3 ayrı kısımda ihaleleri gerçekleştirildi....

Yüklenici firmalar tarafından sahadaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İhalesi Özdemir İnş. Tur. Enerji San. ve Tic. AŞ. tarafından 119 milyon 950 bin TL’ye alınan ‘Bozkurt Ezine Çayı Islahı’ çalışmaları kapsamında, 2 bin 300 metre betonarme duvar imalatı tamamlandı. Geriye kalan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, yaptığı açıklamada “İnşallah projeler resmi bitim tarihinden önce tamamlanacak” ifadelerine yer verdi.

YANIK; “SAHADAKİ ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”

Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, sel felaketi sonrasında hasar gören ilçedeki Ezine Çayı’nın ıslahı ve köprü yapımları için ihalelerin gerçekleştirildiğini ve yüklenici firmalar tarafından sahadaki çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. Başkan Yanık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yaşanan sel felaketi sonrası DSİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli hesaplamalar yapılarak, taşkın ve sellere karşı önleyici ve koruyucu tedbirler kapsamında Ezine Çayı’nın ıslahı ve köprülerin yapılması projelerini 3 ayrı kısımda ihalelerini ivedi bir şekilde gerçekleştirerek, yüklenici firmalar tarafından sahadaki çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

EZİNE ÇAYI ISLAHINDA 2 BİN 300 METRE BETONARME DUVAR İMALATI TAMAMLANDI

Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, proje ihaleleri hakkında da detaylı bilgiler verdi. İlk ihale Bozkurt Ezine Çayı Islahı olduğunu belirten Yanık bu ihalenin Özdemir İnş. Tur. Enerji San. ve Tic. AŞ. tarafından, 119 milyon 950 bin TL’ye alındığını kaydetti. 7 Ekim 2021 tarihinde başlayan projenin iş bitim tarihi ise 24 Kasım 2022 olarak belirlendi. Proje kapsamında yapılacak işler ise şöyle; “Bozkurt İlçe Merkezi Ezine Çayı ve Maraz Çayı’nda çift taraflı 3690 metre betonarme duvar yapımı. 870 metre taş tahkimat, 120 adet betonarme brit, yan derede (Bahçe Deresi) 655 metre betonarme duvar yapımı, 20 adet betonarme brit, 13 adet yan dere ıslahı (9 adet Bozkurt, 4 adet Abana)”

Gelinen son aşamada, 2 bin 300 metre betonarme duvar imalatı tamamlandı. Yan dere (Bahçe Deresi) betonarme duvar imalatı başladı, devam ediyor.

BOZKURT ÜST HAVZA TERSİP BENDİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

İkinci ihalenin Bozkurt Üst Havza Tersip Bendi olduğunu ifade eden Yanık, bu ihalenin Çiçek İnş. ve Tic. Ltd. Şti tarafından, 45 milyon 961 bin 196 TL’ye alındığını kaydetti. 27 Eylül 2021 tarihinde başlayan projenin iş bitim tarihi ise 20 Kasım 2022 olarak belirlendi. Proje kapsamında yapılacak işler şöyle;“Bozkurt İlçe Merkezi Ezine Çayı üst havzasında 13 adet ıslah sekisi, çeşitli büyüklükte 15 adet tersip bendi (Geçirgen tersip bendi, Dere tarağı)”

Gelinen son aşamada, Maraz Çayı tersip bendi inşaatı ve Bayramgazi Keşlik Çayı üzerinde tersip bendi inşaatı devam ediyor.

MERKEZ MEYDAN KÖPRÜ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başkan Yanık, üçüncü ve son ihalenin ise Bozkurt İlçesi Köprü İmalatı olduğunu ve ihalenin Baytimur İnşaat AŞ. Tarafından 66 milyon 503 bin 500 TL’ye alındığını ifade etti. 30 Eylül 2021 tarihinde başlayan projenin iş bitim tarihi ise 23 Kasım 2022 olarak belirlendi. Proje kapsamında yapılacak işler şöyle;“Bozkurt 3 adet 80 metre Açıklıklı (Bozkurt içi) ve 1 adet 20 metre Açıklıklı (Maraz Çayı) kemer köprü,(Köprüler gelişli gidişli ve yaya yolu olarak imal edilecek), 1 adet 80 metre çelik yaya köprüsü (Bozkurt meydan – Yılmaz Semti arası),  Bozkurt 1 adet muhtelif genişlikte köprü (Kocaahmet Mevkii), 3 adet muhtelif genişlikte köprü (Koşmapınar, Keşlik-Bayramgazi, Yaylatepe)”

Gelinen son aşamada ise Merkez meydan köprü çalışmaları devam ediyor.

“274 MİLYON 284 BİN 741 TL OLAN PROJELERİN İMALATLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi;  “Yapımı devam eden, başlangıç yatırım bedeli KDV dahil 274 milyon 284 bin 741 TL olan projelerin imalatları yüklenici firmalar tarafından hızlı bir şekilde devam ettirilmekte olup, inşallah projeler resmi bitim tarihinden önce tamamlanacaktır. Kısa süre içerisinde projelendirilip, ihalesi yapılarak yapımına başlanılan Ezine Çayı Islah çalışmaları için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum