Tavuk döner lüks oldu;

Tavuk döner lüks oldu

Tavuk dönere gelen zamlar endişe verdi. Geçtiğimiz aya kadar 9-10 TL arasında bulunabilen tavuk dönerin fiyatı 15-17 TL arasında satılmaya başladı....

İşletme sahipleri; “Bu zam çağı böyle giderse birçok esnaf yok olur” dedi.

 

KAÇAR; “İNSANLAR ARTIK ZAMA TEPKİ VERMİYOR''

A&D Tantuni Döner sahibi Tuncay Kaçar, döner yapımında kullanılan malzemelerin temininin zor olduğunu belirterek, ''Şu an tavuk dürüm fiyatı 15 TL'ye satılıyor. Eskiden fiyatlar daha uygundu. Kullandığımız malzeme fiyatları yükseliş gösterince ister istemez döner fiyatları da artış göstermek durumunda. Ekmek, ayran, tuz ve baharat gibi kullandığımız bütün malzemeler zamlandı. Bu malzemelere gelen zamlar yüzde 50’nin üzerinde. 3 TL’ye aldığın domates şimdi olmuş 10 TL. 5 litre zeytinyağının kilosu nereden baksan 130 TL. Tavukgöğsünün fiyatı ise 35-40 TL arası değişiyor. Durum böyle olunca ister istemez fiyatlarımız artış göstermekte. Bu maliyetler hesaplandığı zaman bu zammı koymamak elinde değil. Eskiden olsa her yapılan zamdan bir tepki alırdık ama şu son aylarda yapılan zamlara kimse tepki göstermiyor. Artık bütçesi ve gücü yettiği kadarıyla siparişlerini veriyorlar. Zamlardan 10 TL’ye sattığım döner 15 TL’yi gördü” dedi.

ARSLAN; “ZARAR GÖRMEDİM DİYEN ESNAF YALAN SÖYLER

Arslan Döner sahibi İsmail Arslan ise,  ''Hatay dürümün fiyatı 13 TL. Başka dönercilere baktığımda 17 TL gibi fiyatları gördüğüm oluyor. Fiyatların gayet uygun olduğunu düşünüyorum. Benim dönerimin fiyatının uygun olmasının sebebi, ailemle çalışıyor olmam ve hesaplarımızın bir olması. Sadece dükkan kirası ödüyorum. Bu avantajları da müşterilerime yansıtmaktan gurur duyuyorum. Zararım var. Zarar görmedim diyen esnaf yalan söylemiş olur. Ekonomik buhranda çok şükür ki müşterilerimiz bizi yalnız bırakmadı, biz de onların sayesinde ayakta kalmayı başarabildik. Bakıyorum millet 17-18 liraya Hatay döner satıyor, bende beyti, İskender çeşitleri 20 TL” dedi.

 

ÇEVE; “ÜRÜNLERİN FİYATI UÇMUŞ DURUMDA”

Maliyet açısından dertli olan Boztepe Dönercisi Fevzi Çeve ise, zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu,“Hatay dürümün şu anki fiyatı 12 TL. Maliyetimizi zar zor karşılıyoruz. 10 TL’si zaten maliyete gidiyor. Kalan 2 TL ise bizim karımız. Çünkü hammaddeler aşırı pahalılaştı. Et ürünleri, un gurubu, ekmek hepsinin fiyatları uçmuş durumda. Aynı zamanda paket servisimiz var. Benzinin fiyatı 10.5 TL. Aşırı maliyet artışı oldu. 2 hafta öncesine kadar dönerimizin fiyatı 10 TL’ydi. Zamlar geldikçe artık döner de lüks olma yoluna doğru adımlarını atıyor".

“BÜYÜK MEKANLARA ANLAYIŞ GÖSTERİLMESİ LAZIM”

Çeve şöyle devam etti;  “Başka mekanlar bu zam artışı daha fazla. Çünkü büyük mekanlar genelde şehir merkezinin ana caddesinde. Yüksek kira ödenekleri, fazla eleman çalıştırma gibi etkenlerden dolayı diğer dükkanlar zam yapıyor. Onlara da hak vermek lazım. Ben 4 bin 500 TL kira ödüyorum, işlek mekanlardaki işletmeler 15 bin TL kira fiyatı veriyor. Dolayısıyla da zamlar alıyor başını gidiyor. Bundan 2 hafta önce 26 TL’ye aldığım tavuk eti şu an 36 TL. Bu şartlar devam ederse döner de artık lüks yiyecekler arasına girecek.  Yetkililer esnafın yanında dursun".



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum