El emeği göz nuru sergiye yoğun ilgi;

El emeği göz nuru sergiye yoğun ilgi

Milli Mücadele döneminde büyük bir cesaret ve kararlılıkla Kastamonu’da gerçekleştirilen 10 Aralık İlk Kadın Mitingi’nin 102’nci yılı etkinlikleri kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kastamonu Kadınlar Karma El Sanatları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı....

Protokol mensuplarının eşleri tarafından kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen sergi, ziyaretçiler tarafından ilgiyle gezildi. 

ÇAKIR; “10 ARALIK’TA KASTAMONU KADINININ YAKTIĞI MEŞALE MİLLİ MÜCADELE’DEKİ EN EŞSİZ OLAYLARDAN BİRİ”

Vali Avni Çakır, serginin açılışında şu ifadeleri kullandı; “10 Aralık’ta Kastamonu kadınının yaktığı meşale Milli Mücadeledeki en eşsiz olaylardan bir tanesi, kadınıyla erkeğiyle nasıl topyekun bir mücadele verildiğinin de çok somut bir göstergesi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, tüm kadınlarımızı, Milli Mücadele’de büyük emekleriyle bu vatanı bizlere emanet eden tüm ceddimizi rahmetle minnetle anıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çok daha güçlü katılımlarla etkinliklerimizi gerçekleştireceği.”

Vali Çakır ayrıca Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi ve tüm kamu tesislerinin kadınlara açık olduğunu söyledi.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum