TRT’deki yarışmada ‘İnebolu’ soruldu;

TRT’deki yarışmada ‘İnebolu’ soruldu

TRT1’de yayınlanan yarışmada, yarışmacıya “İstiklal Madalyası alan tek ilçemiz hangisidir?” sorusu soruldu. Yarışmacı, soruya “İnebolu” cevabını vererek soruyu doğru cevapladı....

TRT1’de kanalında Pelin Çift’in sunumuyla yayınlanan “3’te 3 Tarih” yarışmasının 47’nci bölümünde, Kastamonu’dan soru geldi. Yarışmacı Ahmet Onur Önder’e “İstiklal Madalyası alan tek ilçemiz hangisidir?” sorusu yöneltildi. Yarışmacı Önder, Fethiye, Ermenek ve İnebolu şıklarının arasından İnebolu’yu seçerek doğru cevabı verdi.

GÜNDÜZ; “İNŞALLAH ORADAKİ TÖRENE KATILMAK BİZE DE NASİP OLUR”

Sorunun ardından yorum yapan tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz, İstiklal Yolu hakkında bilgilendirmelerde bulunarak şöyle konuştu; “İnebolu, Milli Mücadele tarihinde Ankara gibi, Sakarya gibi, Kütahya gibi, İzmir gibi önemli bir merkez durumunda. İstanbul’dan kaçırılan silahlar ve kaçan subaylar, önce İnebolu Limanı’na geliyorlardı oradan subaylarımız bir vesile ile Ankara’ya ulaşıyorlardı. Silahlar ise kağnılarla, yük taşıyabilen her ne varsa onunla Kastamonu-Çankırı yolu üzerinden Ankara’ya ulaştırılıyordu. Bu vesileyle 1924 yılında İnebolu’ya İstiklal Madalyası verilmiştir. Hatta Mustafa Kemal Paşa’nın Sakarya Savaşı sırasında ‘Gözüm Sakarya’da kulağım İnebolu’da’ dediği de söylenir. O yolun ismi de İstiklal Yolu’dur. Her yıl da orada törenler yapılıyor. İnşallah bir gün bize de nasip olur o törenlere katılmak ve atalarımızı orada anmış oluruz” diye konuştu.




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum