Milyonların gözü bu toplantıda;

Milyonların gözü bu toplantıda

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin de ilk kez katılacağı Kabine Toplantısı’nda asgari ücret de görüşülecek konular arasında yer alıyor....

Toplantının ana gündem maddelerinde, döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar ve stokçularla mücadele, asgari ücret görüşmelerinde gelinen aşama ve koronavirüs salgınındaki son durum yer alacak.  Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Kritik Kabine'de başta ekonomi olmak üzere birçok önemli konu konuşulacak.

FAHİŞ FİYATLAR VE STOKÇULUK TOPLANTI GÜNDEMİNDE

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ilk kabine toplantısı olacak. Toplantıda, döviz kurlarında yaşanan hareketlilik değerlendirilecek. Toplantıda bir diğer gündem maddesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde durduğu stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamaları olacak. Stokçulara yönelik cezaların arttırılmasına yönelik adımlar ele alınacak.

KABİNE’DE ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ

2022 yılı yeni asgari ücretin belirlenmesi için tarafların bir araya geldiği toplantılar sürüyor. Asgari ücret hakkındaki görüşmelerde gelinen son aşama Kabine’de değerlendirilecek. Kamu çalışanlarının maaşlarında yapılacak iyileştirme de toplantıda ele alınacağı belirtiliyor.

KORONAVİRÜS SALGININDAKİ SON DURUM

Yapılacak Kabine toplantısında terörle mücadele ile koronavirüs salgınındaki son durum da gözden geçirilecek. Türkiye'de henüz görülmeyen ancak dünyada giderek yaygınlaşan Omicron varyantı tedbirleri masada olacak. Kabine toplantısında dış gelişmeler de değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılacak kritik Kabine toplantısının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum