Gram altın neydi, ne oldu;

Gram altın neydi, ne oldu

Altın gram fiyatı Aralık ayına hızlı başladı. Kasım ayında 550 TL düzeyinde başlayan gram altın fiyatları, geçtiğimiz 2 ayı geride bırakarak, Aralık ayında yeni rekorunu kırdı....

Vatandaşlar, ‘Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar oldu? Yarım altın, tam altın kaç para?’ sorularını merak ediyor. Gram altın piyasaların açılmasıyla birlikte 787 liradan işlem görürken Cumhuriyet altını 5 bin 64 TL’den satışa sunuluyor.

Geçtiğimiz sene altın fiyatları da araştırılmaya başlandı. Peki, altın fiyatları geçen sene bugün ne kadardı? Detaylar haberimizde…

Döviz kurundaki dalgalanmalar devam ediyor. Dolar fiyatı şuan için 13,76 TL’den, Euro ise 15,53 TL’den işlem görüyor. Uzmanlar, yatırım için en güvenli limanın altın olduğunu söylüyor. Altın fiyatları ise son 3 ayda ciddi bir yükseliş gösterdi. Ekim ayında en yüksek 561 TL’den işlem gören gram altın, Kasım ayında en yüksek 791 TL’den işlem gördü. 6 Aralık itibariyle en yüksek seviyeye ulaşan gram altın, 795 TL’den işlem gördü. Bugün ise (7 Aralık 2021) altın 787 TL’den işlem görüyor. Uzmanlar yatırım için en güvenli limanın altın olduğuna vurgu yapıyor.

PEKİ, GEÇEN SENE ALTIN, BU ZAMANLARDA NE KADARDAN İŞLEM GÖRÜYORDU?

7 Aralık 2021 tarihi itibariyle altının gramı 790 lira seviyelerinde seyrediyor.  Çeyrek altın fiyatı 1.289 liradan, yarım altının fiyatı 2.583 liradan, Cumhuriyet altının fiyatı ise 5 bin 64 liradan satışa sunuluyor. 7 Aralık 2020 tarihinde ise altının gram fiyatı 460 lira seviyelerindeydi. Çeyrek altın fiyatı 763 liradan, yarım altın fiyatı 1.496 liradan, Cumhuriyet altını fiyatı ise 3 bin 79 liradan satışa sunuluyordu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum