Sel kaybının bulunmasının ardından çalışmalar yoğunlaştırıldı;

Sel kaybının bulunmasının ardından çalışmalar yoğunlaştırıldı

Sinop'un Türkeli ilçesinde balıkçılar tarafından sahilde Orhan Kalabalık'a ait olduğu tespit edilen ceset bulunması üzerine bölgede çalışmalar yoğunlaştırıldı....

11 Ağustos'ta meydana gelen selin ardından kaybolan vatandaşlar için Ezine Çayı'nın denize döküldüğü  bölgede çalışmalara tekrar hız verildi.

 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, TCSG-96  (UMKE) tarafından yürütülen çalışmalar, Bozkurt-Çatalzeytin ilçesinden Sinop'a doğru genişletildi. Ekiplerin yanı sıra arama kurtarma köpekleri de çalışmalara katkı sağlıyor.

Dalgaların sahile getirdiği odun parçalarını kaldıran JAK timi, her detayı değerlendiriyor. TCSG-96 Bot Komutanlığı ekipleri de hem karadan hem de denizden arama çalışmalarına destek veriyor.

11 Ağustos'taki şiddetli sağanak yağışın ardından meydana gelen selde Bozkurt'ta 64, Küre'de 4, Çatalzeytin'de 1 ve İnebolu'da 2 olmak üzere toplam 71 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de kaybolmuştu. Kayıplar arasında yer alan Orhan Kalabalık'ın bulunması üzerine çalışmalar sürüyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum