Kastamonu'da dolmuş da lüks oldu!.. 15 Temmuz'da...;

Kastamonu'da dolmuş da lüks oldu!.. 15 Temmuz'da...

Kastamonu Belediye Meclisi, şehir içi ulaşıma görülmemiş bir oranda zam yapma kararı aldı. Zaten güçlükle geçinin dar gelirli vatandaşlar, zam kararına büyük tepki gösteriyor....

Temmuz ayı itibariyle iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Asgari ücrete de ara zam yapılmayacağının kesinleşmesinin ardından, dar gelirli vatandaş ‘ay sonunu getirme’ kabusunu yaşamaya devam ediyor.

Sigaradan akaryakıta, temel gıda ürünlerinden elektriğe kadar hemen her kaleme gelen zamlardan şehir içi ulaşım da nasibini aldı.

“20 LİRA” NEDİR?

Hükümetin aldığı zam kararları sonrası, Kastamonu Belediye Meclisi de şehir içi ulaşıma görülmemiş bir oranda zam yapma kararı aldı. Meclis, Özel Halk Otobüsleri İşletmesi’nin şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapılması talebini karara bağladı.

Buna göre; 15 Temmuz'dan itibaren; şehir içi öğrenci yolcu ücreti 9 liradan 13 liraya, şehir içi tam yolcu ücreti ise 14 liradan 20 liraya yükseltildi.

“SARI OTOBÜSLER” NE OLDU?

Öte yandan vatandaşlar, 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye bünyesine kazandırılacak ‘sarı otobüsler’ ile ulaşım sorununu çözeceğini vaad eden Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın bir an önce vaadini yerine getirmesini bekliyor. 

Kaynak: haber merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum