“AKP bize parmak sallarken, kendi cebini dolduruyor”;

“AKP bize parmak sallarken, kendi cebini dolduruyor”

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi sonrasında, selden etkilenen ilçelerin yapım işi ihalelerinin belli kişilere verildiğini savunarak, eleştirilerde bulundu...

Devrekâni-Çatalzeytin Yolu İle Bozkurt Yolu Sel Hasarları Yapım İşi ve Çatalzeytin Köprüsü Yapım İşi ihalesini alan firma Sarıosmanoğlu İnşaat’ın sahibi İsmail Keleş’in, AKParti’nin eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclisi Üyesi olduğunu öğrendiklerini ifade eden İl Başkanı Hikmet Erbilgin, “Felaketlere siyaset karıştırmayın diyenlerin ‘şeytanla işbirliğinden’ geri durmadıklarını bir kez daha gördük” ifadelerine yer verdi.

ERBİLGİN;“AKP’NİN FELAKETLERİ BİLE RANTA ÇEVİRDİĞİNİ GÖRDÜK”

11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Başkanvekili Binali Yıldırım’ın, ifadelerine değinerek şöyle konuştu; “11 Ağustos’ta kara bir gün, 9’u kayıp 91 canımızın gittiği sel felaketi yaşadık. Köprülerimiz, binalarımız yıkıldı. Yollarımız çöktü. Büyük bedeller ödedik. İktidar bu süreçte ihmalleri anlatanları, yapılması gerekenleri hatırlatanları acılara siyaset karıştırmakla suçladı, hedef gösterdi. İçişleri bakanı Süleyman Soylu 15 Ağustos’ta; ‘Buranın üzerinden siyaset yapmak şeytanla işbirliğidir’ dedi, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da 16 Ağustos’ta; ‘Felaketlerden siyaset yapmak, siyasi yarar sağlamak insanlık dışı bir davranıştır’ diyerek kallavi cümleler kurdular. Bu arada felaket için 996 milyon lira bağış toplandığı propagandası yapıldı. Geldiğimiz noktada AKP’nin felaketleri bile ranta, her durumu yandaşları için fırsata çevirdiğini gördük."

“ŞİRKETE 5 YILDA 826 MİLYON TL DEĞERİNDE TAM 10 AYRI İHALE VERİLDİ”

Devrekâni-Çatalzeytin Yolu İle Bozkurt Yolu Sel Hasarları Yapım İşi ve Çatalzeytin Köprüsü Yapım İşi ihalesini, Sarıosmanoğlu İnşaat’a verilmesini eleştiren İl Başkanı Hikmet Erbilgin; “Kastamonulu firmalar 6 Eylül’de davet edilmeleri durumunda göreve fedakârca hazır olduklarını duyurmalarına rağmen, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, 23 Eylül’de ‘Devrekâni-Çatalzeytin Yolu İle Bozkurt Yolu Sel Hasarları Yapım İşi ve Çatalzeytin Köprüsü Yapım İşi’ adı altında bir ihale düzenledi. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihale tam 110 milyon 275 bin 277 TL’ye Sarıosmanoğlu İnşaat’a verildi. Kimdir bu Sarıosmanoğlu İnşaat?Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre şirketin en büyük ortağı. Aynı zamanda AKP’nin eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclisi Üyesi de olan İsmail Keleş olduğunu öğrendik. Her parmağında marifet olan İsmail Keleş, 2018 seçimlerinde Trabzon'da AKP’li yöneticilerle birlikte sokakları gezerek Erdoğan için oy istemişti. Aldığı ihalelerle büyüyen, semiren ve palazlanan Sarıosmanoğlu İnşaat’a, kamudan 2017 ile 2021 yıllarında yani beş yılda 826 milyon TL değerinde tam 10 ayrı ihale verildi. Şirket, bu 10 ihalenin yedisini tek başına, üçünü ise iş ortaklığı kurarak aldı. İsmail Keleş’in şirketi Marmaris Okluk Koyu’na inşa edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazlık sarayının da yollarını yapmıştı. Felaketlere siyaset karıştırmayın diyenlerin ‘şeytanla işbirliğinden’ geri durmadıklarını bir kez daha gördük. Felaketleri kendileri için fırsata çevirdiklerini gördük. AKP topluma, bizlere parmak sallarken; yine kendi cebini doldurduğunun fotoğrafıdır bu. AKP’nin ortak değerinin kalmadığının fotoğrafıdır bu” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum