Kastamonu, 2 ay sonra yeniden sandık başında;

Kastamonu, 2 ay sonra yeniden sandık başında

Kastamonu’da mevcut muhtarların hayatını kaybetmesi ya da seçim yenilenmesi için alınan kararların ardından, 7 farklı köyde yaşayan vatandaşlar yeniden sandık başına gitti....

Kastamonu’da kent merkezine bağlı 3 köy, Taşköprü ilçesine bağlı 3 köy ve Cide ilçesindeki 1 köyde vatandaşlar, 2 ay sonra yeniden sandık başına gitti. Taşköprü ilçesinde de 1 köyde ihtiyar heyeti seçimi yapıldı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra yapılan itirazlar sonrası seçimin yenilenmesine karar verilen ya da 2 aylık sürede mevcut muhtarlarının hayatını kaybettiği köylerde yeniden oy kullanıldı. Oy işlemi için vatandaşlar okulların yolunu tuttu.

“HUZUR, NEŞE İÇERİSİNDE SEÇİMİ YAPIYORUZ"

Yeşil kart ile kullanılan 1 oyun iptal edilmesi sebebiyle iki adayın oylarının eşitlendiği Kastamonu Merkez ilçesine bağlı Yenikavak Köyünde de vatandaşlar, yeniden muhtar seçmek için oy kullandı. 2 adayın yarıştığı 111 seçmenli köyde vatandaşlar sandık başına gitti. Muhtar adayı olan Mustafa Bağıran, "Yeniden muhtarlık seçimi yapıyoruz. Ben de aday oldum. Milletimize, köyümüze hayırlı olsun. Bir yeşil kart ile kullanılan oy iptal edildi ve seçim bu sebeple yenilendi. 111 seçmenimiz var. Huzur, neşe içerisinde seçimi yapıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum