“İktidarın 20 yıllık politikaları, ülkeyi bu hale getirdi”;

“İktidarın 20 yıllık politikaları, ülkeyi bu hale getirdi”

Kastamonu’yu ziyaret eden Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu...

Kastamonu’yu ziyaret eden Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, parti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, burada yaptığı konuşmada; “Bugün geldiğimiz noktada, hayat pahalılığı almış başını gitmiş, insanlar ciddi bir geçim derdi ile baş başa bırakılmıştır. Emeklilerimiz ay sonunu getirememektedir. İnsanlarımız çocuklarının okul masraflarını karşılayamaz duruma geldi. İnsanlarımız kış mevsimlerin etkili olduğu döneme girdiği süreçte evini ısıtma noktasında ciddi problemler karşı karşıya kalmıştır. İktidarın 20 yıllık politikaları ülkeyi bu hale getirmiştir” dedi.

YALÇIN; “KUTUPLAŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın; “Saadet Partisi ve Milli Görüş,Allah’ın izniyle çalışmalarına şevk ve heyecanla devam ediyor. Memleketin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte, Saadet Partisi olarak ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil birleştirici olmayı hedefliyoruz. Gücü değil hakkı üstün tutan bir siyaset anlayışı yürütüyoruz. Siyasi rantı değil halka hizmeti hedef alan bir davayız. Özgürlüklerin teminata alındığı bir Türkiye istiyoruz. Tam bağımsız, ekonomi ve siyasetiyle kendi ayakları üzerinde durabilen bağımsız bir Türkiye istiyoruz. Milli görüş ve Saadet Partisi olarak bu davaya inandık ve güzel toprakların yönetimine talibiz” dedi.

KARADUMAN; “YARIN SEÇİM OLACAK GİBİ ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman daSaadet Partisi teşkilatlıları olarak Türkiye’nin dört bir yanında yoğun bir çalışma maratonunun içerisinde olduklarını vurgulayarak;“Yarın seçim olacakmış gibi bütün teşkilatlarımız gerekli çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Saadet Partisi olarak açık bir şekilde farkındayız, Türkiye’nin geldiği nokta itibari ile kaybedecek vakti kalmadı. Bugün yaşanan krizlerin ortasında Türkiye’nin Saadet Partisinden başka çıkış yolu kalmadı. Ülkemizde şuanda yaşanan sorunların kader olmadığının ve 20 yıldır yürütülen yanlış politikalar neticesi ile ülkenin bu hale getirildiğini üzülerek ve yeri geldiğinde kahrolarak ve haklı çıkmış olmanın vermiş olduğu mutlulukla değil haklı çıkmış olmanın vermiş olduğu kahredici duygularla süreci hep birlikte izliyoruz” diye konuştu.

“İNSANLARIMIZ ÇOCUKLARININ OKUL MASRAFLARINI KARŞILAYAMAZ DURUMDA”

Türkiye’de gelinen son süreci de değerlendiren Milletvekili Karaduman; “Türkiye’de yaşanan sorunlardan biri hiç şüphesiz insanların siyasi iktidar tarafından kutuplaştırılması ötekileştirildiği bir süreçteyiz. Siyasetin ayaklar altına alındığı, siyasetin günü birlik plan ve programlarla insanların bir birine kırdırıldığı ve düşmanlaştırıldığı süreci üzülerek yaşıyoruz. Ülkede yaşanan sorunları ve problemleri hamaset yapmakla çözülemeyeceğinin ve ülkede yaşanan bu sorunların kronikleşmiş sorunların makul ve planlı programlı çalışmalar neticesinde çözülebileceğini aksi halde hamasetle bu sorunların çözülemeyeceğini hep birlikte görüyoruz. Özellikle 24 Hazirandan bu yana Türkiye’deki ekonomik krizin daha da ciddi seviyelere çıktığını düşünecek olursak son 4 yıllık zaman zarfı içerisinde iktidarın kutuplaştırıcı söylemleri sorunların üzerini örtmeye yaraya bilir ama sorunları ortadan kaldırmaya yarayamaz. 24 Haziran seçimlerine girdiğimiz zaman Cumhurbaşkanı, ‘Türkiye’de insanlar hayat pahalılığından dem vururken, sizin ülkedeki mermi ve bombaların fiyatından haberiniz var mı’ demesi, anlatmak istediğimizin hakikatidir. Bugün geldiğimiz noktada hayat pahalılığı almış başını gitmiş, insanlar ciddi bir geçim derdi ile baş başa bırakılmıştır. Emeklilerimiz ay sonunu getirememektedir. İnsanlarımız çocuklarının okul masraflarını karşılayamaz duruma geldi. İnsanlarımız kış mevsimlerin etkili olduğu döneme girdiği süreçte evini ısıtma noktasında ciddi problemler karşı karşıya kalmıştır. İktidarın 20 yıllık politikaları ülkeyi bu hale getirmiştir. 20 yıldır Türkiye’de faizci kapitalizmin doktrinleri ve uygulamaları adım adım işletilmiştir. Türkiye’de 2002’den bu yana 511 milyar lira para faize aktarılmıştır. Ülkemizin her geçirdiği saat içerisinde 3 milyon dolar para faize aktarılan paradır. 3 milyon TL, Kastamonu Üniversitesindeki bir öğrenci kardeşimizin, tarladaki Ahmet amcamızın, emekli Mehmet amcamızın ve ev hanımlarımızın kendi emekleri ve alın teri ile ortaya koymuş olduğu biriktirdiği vatandaşlarımızdan gasp edilmiştir. Türkiye’deki faiz politikaları, yoksul insanları daha da yoksullaştırırken zenginleri daha da zengin yapma kapitalist modeli oluşturuldu. Hükümet faiz oranlarının düşürmesini kahramanlık gibi anlatsa da biz meselenin bu olmadığını biliyoruz. 2022 yılı bütçesinden 240 milyar lira parayı faize vereceksiniz, diğer taraftan da yüzde 15, yüzde 10’a faiz baz puanını indireceksiniz ve bu nasıl iştir diyerek, ‘Karışımızdakiler İslam’a aykırı hareket ediyor’ diye muhalefeti susturmaya dizginlemeye çalışacaksınız. Bunu kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum