"Önlem alınmazsa, telafisi olmayabilir";

"Önlem alınmazsa, telafisi olmayabilir"

Kastamonulu iş adamı ve yatırımcı Hayatı Hamzaoğlu, "Sorumlu sivil toplum, uykudan uyan, eğer önlem alınmazsa telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkacak" ifadeleriyle endişesini dile getirdi...

Kastamonulu iş adamı ve yatırımcı Hayatı Hamzaoğlu, "Sorumlu sivil toplum, uykudan uyan, eğer önlem alınmazsa telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkacak" ifadeleriyle endişesini dile getirdi.

Kastamonu ekonomisinin can damarının tarım ve orman ürünleri olduğunu fakat artan girdi fiyatları sebebiyle faaliyetlerin durma noktasına geldiğini söyleyen İş adamı Hayati Hamzaoğlu, "Bu durumdan tüccar, esnaf, müteahhit her kesim olumsuz etkilenir. Bana ne demeyin.Acilen tarım ve orman üretimini yapan çiftçilerimizi temsil eden sivil toplum kuruluşları büyük toplantılar yapıp, çıkan raporları siyasiler aracılığıyla devlet yetkililerine  anlatmalısınız. Artan gübre ve mazot fiyatları yüzünden ekim yapılmazsa kıtlık olur. Yem fiyatları yüzünden Hayvancılık bitme noktasında. Sarımsak değerini bulmadı üretici perişan. Şeker pancarı ekimi azalıyor şeker fabrikası önümüzdeki yıl işleyecek kadar pancarı bulamaz" dedi.

Hamzaoğlu, orman köylüsünün dertlerini de şöyle sıraladı: "Dikili satışlardan dogan özel şahıslardan kesim yapan köylü tahsilat sıkıntısı çekiyor. Artan girdiler rağmen kesim.ücretleri artmıyor.Antalya yangın bölgesine kesimler kaydı, buralarda üretim azaldı. Borçlu olan Orman köylüsü sıkıntıda. Eğer, zamanında önlem alınmazsa, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkacak. Kastamonu ekonomisinde tüm kesimler olumsuz etkilenecektir."

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum