2022 yılı bütçesi, 197 buçuk milyon;

2022 yılı bütçesi, 197 buçuk milyon

Kastamonu İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantılarının bitmesiyle, 2021 meclis maratonu sona erdi....

Kasım ayının ve 2021’in son toplantısında 7 madde görüşüldü. Toplantıda Kasım ayı boyunca görüşülen bütçeler, meclis tarafından onaylanarak kesinlik kazandı. İL Özel İdaresi 2022 Gider Bütçesi toplam 197 milyon400 bin 965 TLolarak kabul edildi.

Kastamonu İGM Başkanı Güray Parçal’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kasım ayı olağan toplantılarının 20’nci birleşiminin ilk 2 gündem maddesinde, Gölköy köyü Nazım İmar Planlarının görüşülmesi konuları yer aldı. Daha önceki toplantıda, İl Özel İdaresi, 1/5000 ile 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planlarında belirlenen, yeşil alanların, artırılıp artırılmayacağı konusunun yeniden belirtilen hususlara ilişkin İl Genel Meclisi’nin değerlendirilmesi istenmişti. Meclis kararı ile belirtilen hususlara ilişkin düzenlenen nazım imar planlarının görüşülmesi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifinin görüşüldü. Söz konusu teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilmesi, meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde, Araç ilçesine bağlı Sofcular-Şiringüney köylerini, Cide ilçesine bağlı Alayazı köyünü ve Pınarbaşı ilçesine bağlı Üyükören köyünü, sıhhi ve yeterli içme suyuna kavuşturabilmek amacıyla isale edilecek olan membalara ait tahsis kararı alınması ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Teklif meclisin oybirliğiyle Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu’na gönderildi.

Gündemin diğer maddelerinde ise; İl Özel İdaresi 2022 Yılı Gelir Bütçesi bölümü,2022 Yılı Gider Bütçesi bölümü, İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçe kararnamesinin madde madde oylanması görüşüldü. Vergi Giderleri; 1 milyon 100 bin TL, Teşebbüs ve Mülkiyet Giderleri; 48 milyon 590 bin 965 TL, Diğer Giderler; 147 milyon 710 bin TL olmak üzere toplamda 197 milyon 400 bin 965 TL olarak belirlendi. Toplam bütçe kalem kalem oylanarak meclisin oylamasına sunuldu. Bütçenin meclis tarafından oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, bütçe kesinleşti.  




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum