'Cumhurbaşkanımıza, Doğanyurt'tan bal gönderiyoruz';

'Cumhurbaşkanımıza, Doğanyurt'tan bal gönderiyoruz'

Doğanyurt ilçemizde özellikle son yıllarda üretimi artan ve Türkiye çapında bir üne kavuşan Doğanyurt Kestane Balıyla Doğanyurt Belediyesi, Uluslararası Kristal Elmas Ödülleri'nde Yılın Organik Gıda Üreticisi ödülünü kazandı....

Burcu Esmersoy ve Ceyhun Yılmaz'ın sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde konuşan Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ödül töreninin ardından CNG Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dahi kestane balı gönderdiklerini söyleyen Kaya, coğrafi işaret almak için başvuru yaptıklarını söyledi.

''CUMHURBAŞKANIMIZA KESTANE BALI GÖNDERİYORUZ''

Başkan Kaya, kestane balına çok önem verdiklerini ve 2011 yılında Kestane Balı Festivali'ni başlatarak tanıtım noktasında da önemli adımlar attıklarını söyleyerek, ''Pandemi sebebiyle gerçekleştiremesek de o yıldan itibaren festivallerimizi gerçekleştirdik. Doğanyurt Kestane Balımız yok satıyor. Kastamonu'daki pastırmadan, Taşköprü'deki sarımsaktan farkı yok. Öyle ki; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a  Ağustos-Eylül aylarında kestane balı gönderiyoruz'' dedi.

''SAHTE BALLARIN ÖNÜNE GEÇMEMİZ LAZIM''

Uluslararası Kristal Elmas Ödülleri'nde Kestane balıyla 'Yılın Organik Gıda Üreticisi' ödülünü aldıklarını söyleyen Başkan Kaya, ''Organizasyondan beni aradılar, biz müracaat etmedik. Sizin böyle bir ürününüz var, biz bunu programımızın içine alıyoruz dediler. Ödül törenine davet edildik.  Biz de katıldık.  Biz zaten coğrafi işaretiyle ilgili de Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunduk. Bir yıldan fazla oldu. Hilekarlık falan da olduğu için zaman oluyor. Bir üniversite çalışması daha yaptıracağız.  Kestane balının olması için önce kestane ormanı olması lazım. Kestane ormanı olmadan kestane balı olmaz.  Bizim kestanemizin aromasının da diğer bölgelere göre değişik olduğu tespit edildi.  Şuanda diyebilirim ki kestane balı ilçemizin en büyük ekonomik kaynağıdır. Fakat şöyle bir sıkıntılar var, başka yerin ballarını Doğanyurt kestane balı olarak piyasaya sürüyorlar, buna önlem alamıyoruz.  İnşallah, önümüzdeki süreçte de buna ilişkin çalışmalar gerçekleştirebiliriz'' dedi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum