“Kastamonu'da SARI OTOBÜS yollarda olacak”;

“Kastamonu'da SARI OTOBÜS yollarda olacak”

Baltacı, Özel İdare ziyaretinde ‘ulaşım master planı’ hazırlayacaklarını açıkladı. Planlamalarına göre Kastamonu'da belediyeye ait sarı otobüslerin olacağı ve mesafeye göre ücretlendirme yapılacağını vurguladı....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, Kastamonu İl Özel İdaresi’ni ziyaret etti.

Özel İdare Genel Sekreteri Nida Sinsi ve kurum çalışanları ile kısa bir toplantı yapan Baltacı,  şehrin ulaşım sorununu çözmek için ‘ulaşım master planı’ hazırlayacaklarını açıkladı.

Sinyalizasyondan, kavşağa, otopark projelerinden alternatif güzergâhlara kadar birçok konuyu ele alacağız diyen Hasan Baltacı, “Akıllı sinyalizasyon sistemi kurarak kentlerimizdeki trafik akışını daha düzenli ve kontrol edilebilir hale getireceğiz. Nüfus ve trafik yoğunluğundaki değişmeleri sürekli takip ederek hızlı ve kalıcı çözümler üreteceğiz. Bu çözümlerin en başında toplu ulaşım geliyor. 31 Mart’tan sonra Kastamonu Belediyesi’ne ait sarı otobüsler yollarda olacak ” dedi.

“DURAKLARDA BEKLEME SÜRESİ AZALACAK, KOMİSYON KALDIRILACAK”

Belediyenin yapması gereken projelerin yanı sıra toplu ulaşıma da el atacaklarını söyleyen Hasan Baltacı:

“Kastamonu’da kronikleşen şehir içi toplu taşıma sorununu çözmeyi, vatandaşlarımızın ulaşım hizmetinden konforlu, güvenilir ve yüksek enflasyon karşısında daha ekonomik olarak yararlanmasını hedefliyoruz. Bunun için Kastamonu Belediyesi bünyesinde halk otobüsü filosu kuracağız. Belediye araç parkına dahil edeceğimiz sarı otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri ile entegre ederek şehir içi toplu taşıma sistemini güçlendireceğiz. Şehir içi toplu ulaşım hizmetinde kalite, konfor ve güvenirlilik artacak. Duraklarda bekleme süresi azalacak. Ulaşım ücretleri üzerindeki komisyon kaldırılacak.”

MESAFEYE GÖRE ÜCRET

Mesafeye göre ücreti ele alacaklarının altını çizen Baltacı:

“Kastamonu’da kısa mesafe şehir içi ulaşım hizmetinden faydalanan vatandaşlarımız ile tüm ulaşım hattını kullanan vatandaşlarımızın aynı ücreti ödemelerinin neden olduğu ücret adaletsizliğinin artık sonlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Kuracağımız Belediye Halk Otobüsü filosuna ait ulaşım araçlarını tercih eden vatandaşlarımız şehir içi toplu taşıma güzergâhları için mesafeye göre ücret ödeyecek.”

MASTER PLAN, OTOPARK, KAVŞAK VE BAĞLANTI YOLU

Kastamonululara daha güveli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunmayı hedeflediklerini ifade eden CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı:

“Kastamonu’muzun şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak, ana arterler üzerindeki park sorununu çözmek, daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyoruz. Kastamonu ulaşım master planı oluşturacağız. Bilimsel ölçüt ve tespitlerle otopark, bağlantı yolu ve kavşaklar üzerinde ihtiyaç duyulan projeleri hayata geçireceğiz. Şehir içi trafiği üzerindeki yük yapılacak otopark ve kavşaklarla azalacak. Yeni bağlantı yolları ile özellikle ana arterlerde daha hızlı ulaşım imkânına kavuşulacak.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum