Kastamonu bunu da gördü!;

Kastamonu bunu da gördü!

Kastamonu'da muhtarın sosyal medya hesabı dolandırıcıların tuzağına düştü: Vatandaşlar mağdur!"...

Kastamonu'nun Saraçlar Mahallesi'nde bulunan Muhtar Ali İhsan Yapan'ın sosyal medya hesabı, kimliği belirsiz dolandırıcılar tarafından ele geçirilerek onlarca vatandaşı mağdur etti. Dolandırıcılar, muhtarın hesabı üzerinden, devlet destek paketinden bahsederek 4,500 TL yardım talep etti. Bu talebi gönderdikleri kişilerden telefon numaralarını isteyen dolandırıcılar, gelen doğrulama kodlarını alarak vatandaşların hesaplarından para çekti.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, Muhtar Ali İhsan Yapan, Facebook hesabının kopyalandığını ve vatandaşlardan gelen mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu. Ancak, dolandırıcıların tuzaklarına düşenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Bu olaylardan biri olan Mehmet Cihan, babasının dolandırıcıların tuzağına düştüğünü belirterek, konuyu muhtara iletmek için arama yapmayı düşündüğünü ancak vaktini almak istemediğini ifade etti. Ancak, sonradan durumu fark eden Cihan, muhtara haber verdiği gibi, başka vatandaşların da aynı tuzağa düştüğünü öğrendi.

Dolandırıcıların bu yöntemle bir vatandaşı 120 bin TL dolandırdığı bilgisi de gelenler arasında. Olay, Saraçlar Mahallesi sakinlerini endişelendirirken, yetkililer de vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum