Kastamonu semalarında neler oluyor!;

Kastamonu semalarında neler oluyor!

Kastamonu semalarında uzun süredir dönüp duran uçak, bölge halkı arasında merak uyandırdı. Vatandaşlar, gökyüzünde saatlerce dolaşan uçağın sebebini anlamaya çalışırken, yapılan araştırmalar sonucunda uçağın eğitim uçuşu yaptığı öğrenildi....

Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737-8F2 model yolcu uçağı; sabah saatlerinden itibaren Kastamonu’da alçak uçuş yapıyor. Öğleden sonraya kadar devam eden uçuşlar dolayısıyla Kastamonu halkı da merak uyandırdı.

Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737-8F2 model yolcu uçağı, uygun hava koşullarında gerçekleştirilen eğitim uçuşlarından biri olarak semalarda uzun süreli bir tur attı. Sabah saatlerinde başlayan eğitim uçuşları akşam saat 16.00'ya kadar devam etti.  Daha öncesinde de yapılan eğitim uçuşlarından farkı ise bu sefer çok uzun süre devam etmesi oldu. 

Türk Hava Yolları'nın eğitim uçuşları, pilotların becerilerini geliştirmek ve operasyonel deneyim kazanmalarını sağlamak adına düzenleniyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen uçuşlar, hem havacılık sektörüne katkı sağlıyor hem de bölge halkının ilgisini çekiyor.

Kastamonu semalarında eğitim uçuşu yapan Boeing 737-8F2 model yolcu uçağını artık Kastamonulular da benimsedi. Çok sık karşılaşan bazı Kastamonulular bu eğitim uçağını 'Kastamonulu Boeing' olarak nitelendiriyor.

Türk Hava Yolları’nın uygun hava koşullarında gerçekleştirdiği eğitim uçuşlarından biri olan tur, uzun süredir devam ediyor. Uçak, yaklaşık 1200-1500 metre arasında uçuyor.

Söz konusu eğitim uçuşlarının yapıldığı uçak; 'Boş dolaşacağına milleti dolaştırsa ya' 'Sabahtan beri en az 50 tur attı' , 'Başka yerde yapsın eğitim uçuşunu Kastamonu mu kaldı' yorumları da aldı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum