İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu’daki kahraman polislere teşekkür;

İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu’daki kahraman polislere teşekkür

İçişleri Bakanlığı; resmi X hesabından; Kastamonu’da görev yapan polislerin yerinde müdahalesini paylaştı. Bankada kalp krizi geçiren vatandaşa müdahale ederek hayata tutunmasını sağlayan polis ekipleri, ‘’Kahraman polis memurlarımız, kalbi duran vatandaşımızı hayata döndürdü’’ notuyla paylaşıldı....

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri; devriye sırasında; bankada kalp krizi geçiren bir vatandaşla karşılaştı. Polis ekipleri; 112 Acil Sağlık Ekipleri gelene kadar kalp krizi geçiren vatandaşa ilk müdahaleyi yaparak, vatandaşın hayatını kurtardı.

Yaklaşık 1 ay önce aldıkları ilk yardım eğitimi sayesinde bankada rahatsızlanarak kalp krizi geçiren vatandaşa müdahale eden polis ekiplerinden Serdal Aydın, ‘’Banka görevlileri, aracımızı durdurdu ve içeride bir vatandaşın hareketsiz bir şekilde yerde yattığını söylediler, biz de hemen bankanın önünde durduk ve içine girdik. Kalp krizi geçirdiğini anladık. Reşat Bey suni teneffüse; ,ben de kalp masajına başladım’’ dedi.

Polis memuru Reşat Susuz ise; ‘’Aralık ayında vermiş olduğu; il sağlık müdürlüğü koordinesinde bir ilk yardım eğitimi aldık. Onun vermiş olduğu özgüvenle birlikte, vatandaşımızın hayata tutunmasını sağladık. Amacımız, 112 ekipleri gelene kadar vatandaşımızı hayatta tutmak idi, onlar da gelerek müdahalelerini yaptı, beraberce hastaneye intikal ettirdik’’ dedi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan vatandaşın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum