Yüksel Aydın’ın; 37 yıllık siyasi geçmişi;

Yüksel Aydın’ın; 37 yıllık siyasi geçmişi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kastamonu Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Yüksel Aydın, siyasi çalışmalarına başlarken; Aydın’ın siyasi özgeçmişinde ise dikkat çeken detaylar var. 19 yaşında siyasete atılan ve 37 yıldır aktif siyasetin içerisinde yer alan Aydın; hem Kastamonu’da hem de İstanbul’da önemli görevlerde bulundu....

MHP Genel Merkezi’nin mevcut Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun yerine aday gösterdiği Yüksel Aydın;  Devrekâni’de 1987 yılında başladığı siyasi kariyerine İstanbul’da devam etti ve günümüzde de Kastamonu siyasetindeki en aktif isimlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

1968 yılında Kastamonu’da doğan Yüksel Aydın; 1987 yılında; 12 Eylül'de kapatılan Ülkü Ocakları'nın o dönemki ismiyle Bizim Ocak Devrekani İlçe Başkanlığı’yla siyasi olarak ilk görevini alıyor.

1989 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’nin kurucu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Aydın; 1993-1999 yılları arasında da MHP Devrekani İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

Aydın, 1999 yılında İstanbul’a taşınırken; 2014 yılına kadar da farklı siyasi görevlerde bulundu.

İstanbul’da kaldığı süre içerisinde MHP teşkilatında;

Zeytinburnu İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeliği; Ülkücü İşçiler İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı,  İstanbul İl Sekreterliği, Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu ve;  2010 Aralık- 2011 Şubat ayları arasında da MHP İstanbul İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüttü.

2014 yılında memleketine dönen Yüksel Aydın; 2015 yılında İl Başkanlığına aday oldu. 2018 Kasım’da MHP İl Başkanı olarak görevlendirilen ve 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesindeki beş aylık süreçte etkili bir siyaset yaparak; MHP’nin belediyeyi geri almasında önemli rol oynadı.

Mart 2021’de MHP MYK üyesi olarak görevlendirilen Aydın, 14 Mayıs seçimleri öncesinde de Milletvekili aday adayı olmuştu.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum