Bakanlık, Kastamonu’da memur alacak!;

Bakanlık, Kastamonu’da memur alacak!

İçişleri Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun da aralarında yer aldığı, personeli alımı başvuruları açıklandı. Kadrolu memur atama başvuru süreci ve tüm detaylar haberimizde....

İçişleri Bakanlığı bünyesinde kadrolu yeni memur personel alımı başvuruları açıklandı. Başvurular Kastamonu’nun da aralarında bulunduğu 46 şehir için olacak. İl Planlama Uzman Yardımcısı Giriş (Sözlü) Sınavı İlanına başvurular alınacak. Bakanlık taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri GİH sınıfından boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı alımına dair tüm detaylar, il kontenjanları şu şekildedir:

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIMI İL KONTENJANLARI NELERDİR?

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat illeri için başvurular alınacak.

MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak, giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 tarihinden sonra doğanlar), 2022-2023 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavından istenilen puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartları var.

MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakülteleri, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık (Mimarlık Programı), İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği.

NEREYE ATANILIR?

İçişleri Bakanlığı tarafından, Kastamonu’da da memur alımı yapılacak. Süreçten başarıyla geçen kişiler, Kastamonu Valiliği bünyesinde görev yürütecek.

KASTAMONU PERSONEL ALIMINDA BAŞVURU SÜRECİ

İçişleri Bakanlığı memur alımı için başvurular 29 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında Bakanlık internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum