Kastamonu’da durum vahim!;

Kastamonu’da durum vahim!

Kastamonu’da gece saatlerinde kaldırımların donmasıyla birlikte, yollar resmen buz patenine döndü. Şehirdeki kaldırımlar yürünmez haldeyken, dereler ve sular da dondu. Vatandaşlar yolda yürürken zor anlar yaşadı....

Kastamonu’da gece saatlerinde yağmur yağmasının ardından, caddeler ve kaldırımdaki sular dondu.

Kuzeykent’te vatandaşlar, kaldırımlardaki buzlanma sebebiyle, düşme tehlikesini atlatmak için caddelerden yürüdü.

Yurttaşlar buzlanan yollarda ve kaldırımlarda düşmemek için yoğun çaba sarf ederken, zaman zaman küçük çaplı kazaların da meydana geldiği görüldü.

Şehir merkezinde birçok caddede kaldırımların buzlanmasından dolayı, vatandaşlar kaldırımlarda yürüyemez halde, her an düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar.

SAĞANAK GELİYOR

Kastamonu’da sıcaklıkların eksilere düşmesi ve yolların kaldırımların ve derelerin buz tutmasının ardından, MGM’nin tahminlerine göre Kastamonu’ya sağanak yağış geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, Bugün (16 Ocak Salı) gün boyu sağanak yağış bekleniyor.

KASTAMONU UYARILIYOR

Kastamonu Belediyesi sabah saatlerinden itibaren, şehirde bulunan ses sistemlerinden peş peşe uyarı anonsu yapmaya devam ediyor. Dün gece için ise, “Bu gece saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere ilimiz çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yüksek kesimler 90 km/saat) beklenmektedir. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Uyarısı yapılmıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum