KEAH'ta sevkleri engelleyecek ilk hamle gerçekleşti;

KEAH'ta sevkleri engelleyecek ilk hamle gerçekleşti

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok; Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tosya Devlet Hastanesi'nde ek yoğun bakım ünitelerinin hizmete girdiğini açıkladı....

2024 yılı İl Sağlık Müdürlüğü İl Planlamaları ve Sağlık Bakanlığı Bölge Sağlık Planlaması hedefleri doğrultusunda, il dışı sevklerin engellenmesi amacıyla; KEAH’ta 9, Tosya Devlet Hastanesi’nde 6 yataklı yoğun bakımlar hizmete girdi.

 

Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 2. Basamak 9 yataklı, Tosya Devlet Hastanesinde 2. Basamak 6 yataklı olmak üzere artan hizmet taleplerinin karşılanması ve ilimizin ve hastalarımızın ihtiyacına binaen toplam 15 adet 2. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi dün itibariyle hizmete başladı.

 

Hizmete sunulan 15 adet 2. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi ile ilimizden gerçekleşecek olan il dışı yoğun bakım sevklerinin de önüne geçilecek ve sunulan bu hizmet ile ilimiz yoğun bakım yatak sayısına önemli bir katkı sağlanarak, bu alandaki eksikliğimizin giderilmesi sürecinde ciddi bir yol alınmış olacak.

 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

‘’İlimiz önemli bir sorununu daha azaltmak için başlattığımız yeni yoğun bakım ünitesi açılması çalışmasında; Kastamonu Eğitim Araştırma hastanemiz ve Tosya devlet hastanemizde çok kısa bir sürede gerçekleştirdikleri bu hizmete katkılarından dolayı Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Zafer ERGÜL ve Tosya İlçe Sağlık Müdürü ve aynı zamanda Tosya Devlet hastanesi Başhekim vekili Dr. Murat KARAKAŞ nezdinde, Hastane yönetimlerine ve Görev yapan doktorlarımıza ve tüm personelimize verdikleri destek, emek ve katkıdan dolayı teşekkür ederim, Sağlık hizmetlerinde var olan ihtiyaçları gidermeye ve imkanlarımızı daha verimli kullanmaya devam edeceğiz. Süreçte yeni yapacağımız çalışmalarla da vatandaşların hastalıklarına şifa olacağımız düşüncesine inancımız tamdır’’ dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum