Kastamonu’ya dolar yok!;

Kastamonu’ya dolar yok!

Kastamonu, tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan evliyalar şehri olarak biliniyor. Yerli turistlerden çok yabancı turistlerin gözdesi olmayı bekliyor....

Kastamonu, tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan evliyalar şehri olarak bilniyor. Yerli turistlerden çok yabancı turistlerin gözdesi olmayı bekliyor.

Kastamonu’da bir işletme sahibi Açıksöz Gazetesi muhabirine, Yabancı turistlerin ilgisini çekmek adına şehirde yeterli tanıtımın yapılmadığını ve bu durumun işletmeleri olumsuz etkilediğini vurguladı.

İşletme sahibi şehirdeki turizm durumunu ele alarak, “benim işletmeme dolar girişi olmuyor. Tatil sezonunun açıldığı zamanlar bu sebepten ötürü sorun yaşıyoruz. Biz yabancı turist beklerken, yerli turistler akın ediyor. Yabanı turistlerin de gelmesini istiyoruz. Ancak, şehrimizde gerekli tanıtımlar yapılmıyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Burada gelenleri hoş karşılamaya çalışıyoruz. İnşallah yabancı turistleri şehrimizde ağırlarız.” dedi.

Turizm sektöründe hizmet veren birçok işletmede Kastamonu'nun sahip olduğu zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle yabancı turistleri çekmek adına tanıtımın yapılması, turizm potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilmesi için yetkililerin çalışmalar başlatmasını talep ediyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum