Pazar, eli boş döndürüyor;

Pazar, eli boş döndürüyor

Ülkemizde yeni yılın başlamasıyla birlikte, vatandaşlar 2024 yılının ilk zamlarıyla karşı karşıya kaldı. Zamların habercisi ise tütün ve alkol fiyatları oldu. Vatandaşlar, artan maliyetlerin pazara yansıyıp yansımayacağı konusunda endişeli bir bekleyiş içerisine girdi...

Vatandaşlar, temel ihtiyaçları olan gıda ürünlerinin fiyatlarında herhangi bir artışın yaşanıp yaşanmayacağı konusunda gözlerini pazara çevirdi.

Son zamanlarda alkol fiyatlarındaki artışla birlikte, vatandaşlar pazar alışverişlerindeki gıda fiyatlarında nasıl bir artış olacağını bekliyor. Ekonomik belirsizlikler ve uluslararası piyasalardaki dalgalanmalar, geleceğe dair ekonomik beklentiler konusunda kaygılar her yıl daha fazla artıyor.

Kastamonu’da asgari ücretle geçinen dört kişilik bir aile, temel ihtiyaçları için pazar alışverişi yapmakta zorluk yaşıyor, pazar arabasını dolduramıyor. Kuzeykent kapalı Pazar yerinde alışveriş yapan bir vatandaş, “Cebimde 50 lira var nereden girip çıkayım bilmiyorum sadece ıspanak alabildim.” ifadelerini kullandı.

Pazar esnafı ise yerel seçimlere dikkat çekerek, “Pazardaki gıda fiyatları yerel seçimlerden sonra daha da artacak.” ifadesine yer verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum