Bitmeyen film: Keşmekeş!;

Bitmeyen film: Keşmekeş!

31 Mart 2024 Yerel seçimleri yaklaşırken; gözler genel merkezlere çevrildi. Kastamonu’da son dönemlerin en heyecanlı seçimlerinden birine sahne olacak olan süreç öncesinde de; siyasi partiler, ince eleyip sık dokurken; Kastamonu kamuoyunun tek gündem maddesi de; belirlenecek adaylar ve olası ihtimaller oldu....

Kamuoyunun tek gündem maddesi haline gelen ve adeta bir keşmekeşe dönüşen sancılı aday belirleme süreçlerinde; siyasi partilerin nasıl bir tavır alacağı merakla beklenirken; aday adayları da süreçlerin tamamlanmasına kısa bir süre kala kişisel kulislerini gerçekleştiriyor.

İTTİFAK OLACAK MI?

MHP ve AK Parti’nin yerel seçim politikaları netleşmeye başlarken; Ankara kulislerinde ise AK Parti ve MHP’nin ayrı aday çıkaracağı iller arasında Kastamonu’da yer alıyor.

CHP’nin de güçlü bir şekilde girmesi beklenen yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin Kastamonu’da ayrı adaylarla seçime girecek olması da; seçimleri daha da kritik hale getiriyor… 

TAHSİN BABAŞ NE YAPACAK?

Bir önceki dönem Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın hangi siyasi partiden aday olacağı merakla bekleniyor. AK Parti’den aday olmak için çalışmalarını yapan Babaş’ın; AK Parti’nin adayı olarak gösterilmemesi durumunda alacağı tavır ise seçimde önemli bir belirleyici etmen olacak.

DOĞAN ÜNLÜ ADAY MI OLMAK İSTİYOR?

2017 yılından bu yana AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı görevini sürdüren Doğan Ünlü’nün ismi de; Kastamonu Belediye Başkanlığı adaylığı için geçiyor.  Yaklaşık 20 gündür sosyal medya paylaşımı dahi yapmayan Doğan Ünlü’nün; AK Parti Genel Merkezi’yle yaptığı istişarelerin sonucu ve aday gösterilip gösterilmeyeceği ise merak konusu oldu. Ünlü, görevinden istifa ederek aday adaylığı başvurusu yapmamıştı.

HASAN BALTACI TAMAM GİBİ

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın Belediye Başkanlığı adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Son günlerde CHP Genel Merkezi tarafından farklı illere görevlendirilen Baltacı, partisinin aday belirleme sürecinde de önemli görevlerde bulunuyor. Baltacı’nın; diğer siyasi partilerin adaylarını açıklamasının ardından genel merkezle görüşerek adaylığını açıklaması bekleniyor.

MHP’NİN TAVRI NE OLACAK?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin Kastamonu tercihi de merakla bekleniyor. 6 ismin aday adaylığı için başvurduğu Kastamonu’da; mevcut belediye başkanı Galip Vidinlioğlu’yla devam etmesi beklenen MHP Genel Merkezi’nin, radikal bir karar alıp almayacağı ise bilinmiyor.

AK PARTİ VE MHP’DE BOL ADAY…

AK Parti’de beş, MHP’de ise 6 ismin Kastamonu Belediye Başkanlığı adaylığı için başvuru yaptığı süreçte; genel merkezlerin aday adaylığı başvurularının arasından mı yoksa dışarıdan bir ismimi aday göstereceği merakla bekleniyor…

AK Parti’de; Reşat Asrak, Şevket Bahçacıoğlu, Yaşar Özdemir, Hamit Serdar Yılmaz ve Neslihan Kaya Tufan, belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı.

MHP’de ise önceki dönem MYK üyesi Tarık Ziya Çağılcı, Önceki dönem İl Başkanı ve MYK Üyesi Yüksel Aydın, Mehmet Çiftçi, Fatih Yasin Kemal ve Mehmet Kayaçal’la birlikte mevcut başkan Vidinlioğlu, başvuru yapan isimler…

MERAKLA BEKLENİYOR…

Önümüzdeki birkaç günde Kastamonu’daki ittifak durumunun kesinleşmesi ve 15 günlük süreçte de; adayların kesinleşmesi beklenirken; Kastamonu’da 2024 yılının ikinci haftası itibariyle de siyasetçilerin makam odalarından sahaya inmesi bekleniyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum