TBMM’de 'Kastamonu' tartışması;

TBMM’de 'Kastamonu' tartışması

TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken; zaman zaman da gergin anlar yaşanıyor. Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; ‘Doğan Ünlü ve Murat Demir’e gönderme yaparak, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na cevap verdi…...

Çankırı Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’yla CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı arasında TBMM’de tartışma çıktı…

AKBAŞOĞLU: ‘’ORADA HES PATLAMIŞ’’ DİYORLARDI…

Kastamonu’da yaşanan sel afeti üzerinden CHP’lilere yüklenen Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ‘’ Orada HES patlamış ve ondan dolayı sel felaketi olmuş, vefat olayları olmuş, bunun sebebi de AK PARTİ hükûmetidir.” demişlerdi. Arazide “Var olan yok; yok olana var.” demek bir çarpıtmadır, bu çarpıtmayı da biz milletimizin huzurunda ifade ediyoruz. Bu konuda, Avrupa ile Türkiye’yi kıyas etme, Türkiye’yi kendi içinde kıyas et. Avrupa’da 1.400 euro alıyor, 1.200 eurosunu ev kirası olarak veriyor; geçinemiyor. dedi..

Bunun üzerine ‘Kastamonu Milletvekili olarak söz almak istiyorum’’ diyen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı da şu ifadeleri kullandı:

 

BALTACI: ‘’AK PARTİ İL BAŞKANININ SAHİBİ OLDUĞU GAZETE MANŞET ATTI’’

‘’Bu tartışma geride kalmıştı ama AK PARTİ Grup Başkan Vekili Sayın Emin Akbaşoğlu tekrar açtı, cevap vermek istiyorum. Kastamonu’da 11 Ağustos 2021'de yaşanan sel felaketinde hiçbir Cumhuriyet Halk Partili “HES patladı.” demedi. Aksine, AK PARTİ 26'ncı Dönem Kastamonu Milletvekili Murat Demir “Selin ilk anından itibaren HES patladı.” ifadesini kullandı. Gariptir ki ertesi gün AK PARTİ Kastamonu il Başkanı Sayın Doğan Ünlü’nün ailesinin sahip olduğu Sözcü gazetesi de buraya manşet atmış: “HES patladı, ilçe sular altında kaldı, 1 ölü.” demiş yani “HES patladı” ifadesini kullanan AK PARTİ milletvekili ve İl Başkanının ailesinin sahip olduğu yerel gazetedir Başkan.  Bu acıları istismar etmek yerine, muhalefeti suçlamak yerine bir kez de sorumluluk almış olsa iktidar bence kendisi için çok daha faydalı bir iş yapmış olur’’ dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum