Motorine gelen zam sonrası İslamoğlu: Mağduriyetimizi giderin;

Motorine gelen zam sonrası İslamoğlu: Mağduriyetimizi giderin

Kastamonu Güven Tur Kooperatifi Başkanı Faruk İslamoğlu, artan maliyetlerinin ardından yetkililere 'mağduriyetimizi giderin' ifadeleriyle seslendi....

Başkan İslamoğlu, bazı velilerin artan fiyatlardan dolayı kendilerine tepki gösterdiklerini hatırlatarak, ''Bugün bir markete gidildiğinde; peynire zam yapıldığı görüldüğünde market sahibine kimse kızmıyor. Ekmeğe zam geldiğinde fırıncıya kızmıyor. Ama servis ücretlerine zam yapıldığında tepkiyi biz görüyoruz. Eğer bugün bu zamları yapamazsak; araçlarımızın bakımını belki yapamayacağız, belki en iyi lastikleri alamayacağız. Aslında istediğimiz zam da; taşıdığımız çocukların güvenliği, araçlarımızın üst seviyede hizmet edebilmesi için'' dedi.

 

Motorin fiyatlarına gelen zamlara atıfta bulunan Güventur Kooperatifi Başkanı, yüzde 20 zam talep ettiklerini ifade ederek, ''Yüzde 20 gerçekten küçümsenmeyecek derecede bir zam. 2 yıldır çalışmayan bu insanların bu senede akaryakıt zamları sebebiyle kazancının erimesi tüm şoför esnafı için önümüzdeki süreçte çok ciddi sıkıntılar gündeme getirecektir. Konu ile ilgili tüm ilgili ve sorumlu kişilerin bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi yönünde desteklerini bekliyoruz'' ifadelerine yer verdi.

 

''GELİR SABİT, GİDER YÜKSELİŞTE''

Servisçilik sektöründe yüksek kar marjlarının olmadığını hali hazırda günü kurtarmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan İslamoğlu, bu durumun ardından gelirin sabit giderin yükselişte olmasının kendilerine ciddi darbe vurduğunu sözlerine ekleyerek, ''Lastik, motorin, araç, amortisman, yedek parça, yağ değişim, araç sigortaları, cam pulu vergisi, muhasebe, ruhsat harçları, oda aidatları gibi çok farklı kalemlerde giderlerimiz var. Bunlar sabit giderler. Bir de bunun üstüne ekstra durumlar olduğunu düşündüğümüzde, servis ücretlerinin; yükselen maliyetler karşısında eridiğini görüyoruz. Şuan servisçilerimiz para kazanıyor gibi bir algı olsa da; 'kamu hizmeti' sınıfına geçmemize ramak kaldı'' diye kaydetti.

''PEYNİRE ZAM YAPAN MARKETE KİMSE KIZMIYOR''

Servis ücretlerine zam talep ettiklerinde zaman zaman velilerden de tepki aldıklarını söyleyen İslamoğlu, ''Her şeyden önce biz de ebeveyniz. Bizim de herkes gibi geçindirmemiz gereken ailelerimiz var. Bugün bir markete gidildiğinde; peynire zam yapıldığı görüldüğünde market sahibine kimse kızmıyor. Ekmeğe zam geldiğinde fırıncıya kızmıyor. Ama servis ücretlerine zam yapıldığında tepkiyi biz görüyoruz. Eğer bugün bu zamları yapamazsak; araçlarımızın bakımını belki yapamayacağız, belki en iyi lastikleri alamayacağız. Aslında istediğimiz zam da; taşıdığımız çocukların güvenliği, araçlarımızın üst seviyede hizmet edebilmesi için'' dedi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum